Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Vrlić

Nema tu puno filozofije, digao sam se i raspalio iz sve snage

23.02.2021.
u 07:34

U Tokio nas je, nakon obrana Popadića i Bijača te promašaja Bukića, odveo Josip Vrlić. On je pogodio odlučujući peterac.

Umorni ali zadovoljni i nasmiješeni, vratili su se jučer hrvatski vaterpolisti iz Rotterdama gdje su dan prije, nakon prave drame u utakmici s Rusijom, izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Rezultat je bio, valja ga zapamtiti, 25:24 za Hrvatsku, ali tek nakon triju serija peteraca. Nakon 32 minute igre bilo je 11:11. A u Tokio nas je, nakon obrana Popadića i Bijača te promašaja Bukića, odveo Josip Vrlić. On je pogodio odlučujući peterac. Pitali smo ga o čemu je razmišljao dok je uzimao loptu za taj odlučujući udarac.

– O čemu sam razmišljao uoči posljednjeg peterca? A o tome kako da što bolje izvedem taj udarac, kako da dam gol. Nema tu puno filozofije, digao sam se i raspalio iz sve snage. Ne biram stranu unaprijed, gledam gdje je vratar, ali pucam jako tako da mi vratar ne može obraniti s dvije ruke. Meni je zapravo lakše bilo pucati svoje peterce nego gledati druge – kaže stasiti Riječanin koji osvaja trofeje u zagrebačkoj Mladosti.

No, kako je bilo nakon Bukićeva promašaja, bili smo na rubu poraza?

– Iskreno rečeno, ni tad se nismo uplašili, vjerovali smo u svoje igrače i u svoje vratare. Bili smo jako pozitivni, bodrili smo jedan drugoga, nismo klonuli duhom – napominje Vrlić koji je u karijeri doživio i dulju seriju peteraca.

– Bilo je to u Bergamu 2015. u utakmici za treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige, ja sam igrao za Brazil, a suparnici su nam bili Amerikanci. Nisam tada izvodio penale, ali bilo mi je teško gledati. Na kraju je Brazil pobijedio, više se ne sjećam koliko, ali znam da smo ušli u četvrtu seriju.

Prekopali smo po arhivi i pronašli da je Brazil pobijedio s 24:23 (10:10). A Vrlića u subotu očekuje utakmica osmine finala Eurokupa i gostovanje s Mladosti u njegovoj Barceloni. Grad je to u kojem je on u vaterpolskom smislu stasao i skrenuo pozornost na sebe. S kakvim osjećajima odlazi opet u Kataloniju?

– Proveo sam u Barceloni pet divnih godina, stekao puno prijatelja i bit će mi drago vidjeti ih opet.  

Komentara 1

TR
Travno221
12:23 24.02.2021.

Vrlić je ljudina! Još da imamo pravog izbornika, gdje bi nam bio kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije