Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko zrcalo

"Nema-nikih-problema" Marković izigrao je Bilića, Srnu, Split...

vlatko marković slaven bilić
Goran Jakus/Pixsell
06.07.2011.
u 08:04

Četrnaest godina trebalo je da se razbije mit o (ne)igranju Hrvatske u Splitu u kvalifikacijskim utakmicama

Vlatko Marković i kompanija uvijek su nalazili nekakva opravdanja zašto se Split zaobilazi, u glavama je uvijek bila ona misao o ukletosti Poljuda. A najčešće opravdanje bilo je da igrači i stožer žele igrati u Maksimiru.

Izvršni odbor odlučuje, ali za sve se pita igrače i izbornika, stotinu je puta kazao Marković. I onda se dogodila Gruzija, s Poljuda je skinuta ukletost, igrači i izbornik bili su oduševljeni punim stadionom.

– Želimo u Splitu igrati protiv Izraela – rekoše izbornik Bilić i kapetan Srna.

Ali, gospodin "nema-nikih-problema" samo se nakašljao. Vlatko Marković je perfidno izigrao i Bilića, i Srnu, i Split i odgovornost prebacio na Izvršni odbor HNS-a. Tipovi koji s reprezentacijom i hrvatskim uspjesima nemaju baš nikakve veze na sebe su preuzeli odluku, ignorirajući želju Bilića i društva. Ovo je prvi put u povijesti da je IO samostalno odlučio gdje će se igrati, ne pitajući za mišljenje one koji su na travnjaku.

I tako je nakon 14 godina Marković opet sve vratio na početak. Na jednom splitskom zidu još stoji grafit "Markoviću, jedi govna". Tašti predsjednik HNS-a Splitu to ne može oprostiti i sada je pokazao svoju moć. U ovoj priči samo je on bitan, nitko drugi. Uostalom, Marković je Gruziju dao Splitu s figom u džepu. Osam mjeseci prije te utakmice znao je da se zbog Bon Jovijeva koncerta ne može igrati u Maksimiru.

Od njega Split nije mogao ništa drugo ni očekivati. Zato je svaki razgovor o tome završavao i prije nego što je i počeo.

Svi su govorili da nemaju komentara, jer su znali što će im Marković pripremiti.

Vlatko Marković izigrao je Bilića, Srnu, Split...

Komentara 44

VL
vladek
08:10 06.07.2011.

U kojoj državi se pitaju nogometaši,gdje bi igrali.Mislim da samo kod nas.Biliću odlazi Štimcu,a i uzmi si Srnu.

OB
-obrisani-
08:17 06.07.2011.

Piskaralo taj grafit vazi i za tebe!Igrala je repka i u Splitu pa smo se poslije te tekme jedva izvukli sa novcanom kaznom a covjek tvoga uma o tome nijednu rijec da napise.

ST
stina
15:41 06.07.2011.

Nekad Beograd, danas Zagreb, isti kua.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije