Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUN SAMOPOUZDANJA

Nekad najskuplji nogometaš Hajduka poručio Daliću: Zaslužujem poziv u reprezentaciju!

Koprivnica: Hajduk u sudačkoj nadoknadi pobijedio Slaven Belupo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
11.06.2022.
u 15:55

- Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to! U ove dvije godine dvaput sam bio viceprvak i osvojio dva kupa Poljske. Nije moglo biti bolje.

Zagrepčanin Fran Tudor (26) rastao se na ne baš najbolji način s Hajdukom 2019., gdje je dugo slovio za najskupljeg igrača, da bi 2020. sreću pronašao u poljskom Rakowu, gdje briljira. Ali, taj desni bočni nije ni u širem kadru reprezentacije. I to mu izrazito smeta.

- Klub je izvrstan, jako sam zadovoljan. Poštuju me, imam najveću minutažu u momčadi. Dvaput sam bio viceprvak i osvojio dva kupa Poljske. Nije moglo biti bolje - otkrio je za SportNews 26-godišnjak kako se snalazi u novoj sredini.

Rekao je i kako ga izbornik Zlatko Dalić nije zvao, ali da misli da može doći do dresa reprezentacije i iz Poljske. Tu je naveo primjer Josipa Juranovića kojem je to uspjelo u dresu Legije iz Varšave.

- Zaslužujem to mjesto! Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to - izjavio je Tudor.

POL, Super Cup, Legia Warschau vs Rakow Czestochowa 17.07.2021, Stadion Wojska Polskiego, Warschau, POL, Super Cup, Legia Warschau vs Rakow Czestochowa, Finale, im Bild zobywca superpucharu polski zwyciezca puchar emocje reakcja radosc Rakow Czestochowa feta zdjecie grupowe Giannis Papanikolaou Ben Lederman Zarko Udovicic Vladan Kovacevic Fran Tudor, zobywca superpucharu polski zwyciezca puchar emocje reakcja radosc Rakow Czestochowa feta zdjecie grupowe Giannis Papanikolaou Ben Lederman Zarko Udovicic Vladan Kovacevic Fran Tudor // during the Polisch Super Cup final match between Legia Warschau and Rakow Czestochowa at the Stadion Wojska Polskiego in Warschau, Poland on 2021/07/17. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ Newspix/ Lukasz Sobalar"nr"n*****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, TUR, SUI, SWE, ITA only***** EXPA/ Newspix/ Lukasz Sobala
Foto: EXPA/ Newspix/ Lukasz Sobala

Ali, morat će ipak pokazati još više jer godinama se nije isticao, nekako je nakon "eksplozije" u Splitu krenuo silaznom putanjom. Transfermarkt ga je procjenjivao na 2,5 milijuna eura i bio je najskuplji nogometaš Hajduka, ali 2019. ga Splićani puštaju iz kluba te je kao slobodan igrač mjesecima tražio gdje bi se mogao skrasiti.

Zbog toga mu je vrijednost pala za pet puta, ali sad je ponovno procijenjen na dva milijuna eura i igra kao u najboljim danima.

Prošao je omladinske pogone Dinama i Zagreba, odakle je 2015. nakon kratke epizode u PAOK-u stigao u Hajduk. Na Poljudu je bio četiri sezone, skupio je 139 nastupa, zabio 18 golova i imao 17 asistencija.

Za Hrvatsku je debitirao 2017. protiv Meksika (2:1) na američkoj turneji, a ukupno je za A vrstu upisao tri nastupa.

Ključne riječi

Komentara 15

VR
vrbaZG
17:26 11.06.2022.

"dvaput sam bio viceprvak ...Poljske. Nije moglo biti bolje."... Eh te navike koje je prenio iz Hajduka, rođeni viceprvak, bolje ne može.

Avatar antikomunist6
antikomunist6
17:28 11.06.2022.

Super je dobro i super je ispravno da reprezentaciju sastavlja Zlatko Dalić. Ne netko tko smatra da je velika i važna kvalifikacija činjenica kako je nekada bio igrač u Hajduka. Da Dalić to radi jako, jako dobro to znamo još od od 2017.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:49 11.06.2022.

Ako ne moze biti skroman, nista od reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije