Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alilović jedini iskusan

Neiskusni vratari Červarova su kocka

Mirko Alilović
Marko Lukunić/Večernji list
08.01.2010.
u 08:40

- To je njegov izbor. Nemam ništa protiv - rekao je koordinator za muški rukomet Zoran Gobac, a isto razmišlja i Vlado Šola, novi trener vratara.

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, nije čovjek koji će se često kockati s izborom igrača, taktikama u obrani ili napadu.

Božić ipak bez šanse

Pokazao se kao veliki hazarder kada je 2003. godine preuzeo reprezentaciju koja je godinu dana prije bila posljednja, 16. na Europskom prvenstvu u Švedskoj. No, u Portugalu je osvojio zlato s igračima koje je rukometni svijet tek počeo upoznavati. Rizik mu se isplatio. Drugi put kockao se 2007. godine na SP-u u Njemačkoj. Mogao je tada u skupini pustiti Španjolcima i u četvrtfinalu mudro izabrati lakšeg suparnika od Francuza, koji su nas izbacili. Tada nije imao sreće. Sada se kocka i treći put.

Ovaj put s vratarima. Na EP u Austriju vodi samo jednog iskusnog vratara, Mirka Alilovića, te dva debitanta na velikim natjecanjima – Gorana Čarapinu i Marina Šegu. Objektivno, vjerovali smo da će Červar povesti uz Alilovića barem još jednoga s iskustvom. Kada se već na popisu za EP nisu našli Kelentrić ili Blažičko koji solidno brane u najjačoj europskoj ligi, njemačkoj, vjerovali smo da je izbor konačno pao na Vladimira Božića. Božić iza sebe ima već nekoliko dobrih sezona u španjolskoj ligi. Iako brani za Cuencum, jednu od slabijih tamošnjih momčadi, redovito je imao više od desetak obrana po utakmici.

Bašić i Zorko šute

Uostalom, Červar ga već duže vrijeme prati i kada se očekivalo da će mu dati priliku da se barem dokaže na turniru u Wiener Neustadtu, poslao ga je kući. U Červarov izbor ovaj put nije se htio miješati ni Zoran Gobac

– To je njegov izbor. Nemam ništa protiv – rekao je Gobac, a isto razmišlja i Vlado Šola, novi trener vratara.

Sigurni smo da bi Zdenko Zorko i Mirko Bašić, koji su se svih ovih godina dok je Červar izbornik izmjenjivali u stručnom stožeru, bili skloniji da na velikom natjecanju imamo barem dvojicu iskusnih vratara. Za javni komentar nisu bili raspoloženi. Zanimljivo je da je Červar u sedam godina, na devet velikih natjecanja, koristio samo devet vratara, a stalno su u igri bili Losert, Šola i Matošević, na početku njegova mandata, te Alilović u posljednje dvije godine. Priča o pomlađivanju ne pije vodu – Čarapina ima 26, a Šego 25 godina, baš kao i Alilović. Hoće li Mago di Umago treći put imati dobitnu kombinaciju pokazat će već turnir u Wiener Neustadtu.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:50 08.01.2010.

U najacoj rukometnoj ligi na svijetu Njemackoj, igra trenutno nas najbolji golman Nikola Blazicko i u velikoj je formi. Prava je steta da nije u sastavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije