Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Dalić

Neću se navući na tanak led, idemo u Grčku kao da je 0:0

Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
09.11.2017.
u 23:09

- Mandžo je možda i mogao igrati, ali time bismo riskirali. Mogli smo ga izgubiti na dulji period i stoga smo odlučili sačuvati ga...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je presretan nakon sjajne pobjede nad Grčkom - 4:1.

- Igrači su zaista bili odlični i hvala im na tome. Isto tako navijači su bili naš dvanaesti igrač, imali smo sjajnu potporu s tribina - kazao je nakon utakmice Dalić za HRT te dodao:

- Naši igrači zaslužuju ovakvu atmosferu, a posljednjih dana primili smo mnogo pozitivnih poruka.

Naglasio je kako Hrvatska ima vrhunske igrači kojima ne treba mnogo za uspjeh.

- Njih samo treba postaviti na prave pozicije i potrebna im je prava atmosfera. Mnogo smo razgovarali pripremajući taktiku za Grčku. Znali smo da teško možemo proći kroz sredinu pa sam tražio da Ivan Perišić i Andrej Kramarić kretanjem otvore bokove Ivanu Striniću i Šimi Vrsaljku. I to je funcioniralo odlično.

Zlatko Dalić
1/25

Nije štedio pohvale na Strinićev račun.

- On već dugo dobro igra u Italiji. Bilo je nepovjerenja prema njemu, nekoliko puta bio je nesiguran, ali ukupno gledajući obavio je vrhunski posao. 

Dalić je rekao kako mu je žao Mandžukića i Badelja koji nisu nastupili.

- Mandžo je možda i mogao igrati, ali time bismo riskirali. Mogli smo ga izgubiti na dulji period i stoga smo odlučili ga sačuvati. A uostalom imamo dovoljno igrača koji mogu kvalitetno zamijeniti one koji nedostaju.

Blistao je i Nikola Kalinić.

-  On nije u punom ritmu pa sam ga želio odmoriti ubacivši Antu Rebića. Možda se nije najbolje snašao, ali moramo dati mladim igračima što više prilika.

Zlatko Dalić
1/11

HRT-ov stručni komentator Stipe Pletikosa primjetio je kako je bilo najviše teškoća prilikom prekida.

- Žao mi je zbog primljenog pogotka. Grci su jaki u prekidima i u akcijama nakon dugih lopti. Upozoravao sam igrače da svatko mora čuvati svog suparnika, no Grci rade taj blok prilikom skoka koji je Sokratis nažalost jednom iskoristio - rekao je izbornik te zaključio:

- No, ovo je samo prvo poluvrijeme i ne smijemo se opustiti uoči uzvrata u Grčkoj. Ništa nije gotovo, neću se navući na tanak led. Idemo u Grčku kao da je večeras završilo 0:0.

Zlatko Dalić
1/17

Komentara 23

ST
stefj
23:23 09.11.2017.

A nema se što drugo reći nego bravo Daliću... Ovako to izgleda kada se poslože dobri igrači, svaki dobije svoju poziciju i zadatke. Uz to, vide se uvježbani prekidi. Psihološka priprema isto dobra... Izbornik puno znači za reprezentaciju, na zadnje dvije tekme se to jako dobro vidjelo. Možda pouka za neke da loš trener može uništiti i vrhunsku ekipu...

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
23:46 09.11.2017.

Sa Dalićem bi ovako razbili i Turke u obje utakmice i ne bi bilo razigravanja.

KA
kamenjar0404
23:47 09.11.2017.

Kako je lijepo veceras Hrvat biti !!!!! Bravo Dalicu,hrvatsko srce uvijek pobijedi,kada smo složni !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije