Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajni Kolumbijac

Vraća se čovjek koji bi mogao Dinamu sve oduzeti izgubi li od Cityja

Duvan Zapata
Foto: Reuters/Pixsell
02.12.2019.
u 12:13

Kolumbijskog napadača nije bilo na travnjacima još od 19. listopada

Duvan Zapata, ponajbolji nogometaš Atalante, po svemu sudeći će biti spreman za susret protiv Šahtara u Harkivu 11. prosinca, tvrde talijanski mediji.

Kolumbijskog napadača nije bilo na travnjacima još od 19. listopada kada je ozlijedio bedro, te će se u utorak napokon priključiti treninzima s prvom momčadi, donosi Gazzetta dello Sport. 

Ta informacija može ići u prilog Dinamu, ali isto tako može biti i loša vijest. Naime, Modri još uvijek mogu do osmine finala Lige prvaka, ali im se može dogoditi i to da ostanu bez proljeća u Europi.

Podsjećamo u nastavku kako stoje stvari u skupini.

Trenutačni redoslijed: Manchester City 11, Šahtar 6, Dinamo 5, Atalanta 4

Dinamo u osmini finala Lige prvaka

- Dinamo u posljednjem kolu dočekuje Manchester City, a Šahtar Atalantu. Kada bi Dinamo svladao engleskog prvaka, popeo bi se na osam bodova i u osminu finala bi ga odveo remi u Harkivu ili pobjeda Atalante.

Tada bi poredak izgledao ovako: Manchester City 11, Dinamo 8, Šahtar 7 ili 6, Atalanta 7 ili 5 

Dinamo u šesnaestini finala Europske lige

- Dinamu tu igra malo više kombinacija. Tu može proći dalje čak i u slučaju novoga poraza. Naravno, pod uvjetom da Šahtar bude bolji od Atalante. Također, povoljan bi na toj utakmici bio i remi.

Tada bi poredak izgledao ovako: Manchester City 14, Šahtar 9 ili 7, Dinamo 5, Atalanta 5 ili 4.

Kada bi Modri protiv Guardioline momčadi odigrali remi, trebala bi im pobjeda Šahtara ili remi u Harkivu. U tom slučaju bi City imao 12 bodova, Šahtar 9 ili 7, Dinamo 6, Atalanta 5 ili 4.

Dinamo završava nastup u Europi

Izgubi li Dinamo od Manchester Cityja, tada se nipošto ne bi smjela dogoditi pobjeda Atalante u Ukrajini jer bi redoslijed izgledao ovako: Manchester City 14, Atalanta 7, Šahtar 6, Dinamo 5. 

Remi momčadi Nenada Bjelice u tom slučaju također ne bi ništa značio (City 12, Atalanta 7, Šahtar 6, Dinamo 6).

Podsjetimo, kada bi Šahtar i Dinamo imali isti broj bodova, Šahtar bi imao prednost zbog boljeg međusobnog omjera. U slučaju istog broja bodova s Atalantom, hrvatski prvak bi prošao dalje.

Sukob Bad Blue Boysa i navijača Atalante ispred San Sira


 


 

 

 

Komentara 1

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:23 02.12.2019.

ajmo bit realni!ispustili su čistu pobjedu protiv šahtara,izgubili od atalante i sad bi mogli pobijedit city?možemo se samo nadat pobijedi ili neodlučenog šahtara protiv atalante!sami smo si krivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije