Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ZAVAPIO

Ne znam što se dogodilo, moje igračice bile su preplašene

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
21.03.2018.
u 23:48

- Da bi napredovali mi jednostavno moramo češće igrati jake utakmice, češće se okupljati - ističe Šoštarić

Rukometašice Hrvatske i drugi put su pobijeđene u ovosezonskim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u prosincu ove godine igrati u Francuskoj. Nakon poraza u Ukrajini izabranice Nenada Šoštarića izgubile su u Zagrebu od Norveške (25:32). Što naravno nije iznenađenje jer su Norvežanke šesterostruke europske prvakinje i dvaput svjetske prvakinje.

- U drugom poluvremenu pokazali smo da se možemo s njima ravnopravno nadmetati. Tih drugih 30 minuta riješili smo u svoju korist s pogotkom razlike i to je ono što me raduje – rekao je Nenad Šoštarić.

Na početku utakmice dugo je tražio raspoloženu vanjsku liniju i na kraju ju je pronašao u Steli Posavec kao srednjem vanjskom, Ćamili Mičijević kao lijevom vanjskom i Larissi Kalaus kao desnoj vanjskoj pucačici.

- Ne znam što se dogodilo u prvom poluvremenu. Moje igračice bile su preplašene, nisu stigle napraviti prekršaj, a  norveška lopta išla je tako brzo da su nam njihova krila postigla malo previše pogodaka. S druge strane igrali smo protiv igračica koje imaju puno, puno više iskustva i jakih utakmica iza sebe. Njihova vratarka Lunde ima više nastupa za reprezentaciju Norveške od svih mojih igračica zajedno – rekao je Šoštarić. Zadnji naš izbornik koji je na klupi Hrvatske uspio pobijediti Norvešku, sad već davne 1997. godine.

A od tog poraza do danas Norvežanke su osvojile 19 medalja na velikim rukometnim natjecanjima, a Hrvatska u proteklih 21 godinu nijednom nije igrala čak ni u polufinalu.

- Da bi napredovali mi jednostavno moramo češće igrati jake utakmice, češće se okupljati. Za protekle tri kvalifikacijske utakmice za EP imali smo ukupno deset zajedničkih dana priprema. A to je malo – istaknuo je Šoštarić.

Na nekoliko dana je uzvrat, ali u Norveškoj.

- U uzvratu ćemo nastaviti s agresivnom zonskom formaciju i pokušat ćemo dati sve od sebe, ali se najviše moramo skoncentrirati na susrete protiv Ukrajine i Švicarske – istaknuo je izbornik.

U drugom susretu naše skupine Švicarska je na svom parketu iznenadila Ukrajinu (21:15).

- Mi smo vrlo mlada ekipa uz nas par starijih i mislim da uz dobru analizu i dobre pripreme sa Šoštarićem i Petikom možemo izgledati i puno bolje na terenu. Pokazali smo dobru igru u drugom dijelu. Držati se tako protiv Norveške koja igra sa svim zvijezdama je jako lijepo. Nama je najbitniji lipanj kada igramo protiv Švicarske i Ukrajine koje će biti ključne za plasman na Europsko prvenstvo – rekla je Aneta Benko, reprezentativka Hrvatske.

Komentara 2

PA
pavel1001
06:21 22.03.2018.

nek probaju šah bolje

Avatar Glina74
Glina74
10:07 22.03.2018.

sramota bili smo svjetska sila u zenskome rukometu za vreme Nada Vučković,Seke Rebernjak ,Ištvanovičke , Tot,Lončarić, Ileš bilo ih još puno a danas nas pobijeđuje Litva propadamo na svima frontovima od ekonomije ,građevinarstva do sporta i ostaloga samo se znamoaloga samo se znamo hvaliti ako netko postigne negdje nekakovi uspjeh pa odmah Hrvatskoga porijekla je a što je Hrvatska napravila za to ništa nema čak ni pasoš jer su pasoši rezervirani za lopove i gagnstere . Dođe mi da vičem iz svega glasa kako smo propali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije