Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki digli glas

Ne želimo Ligu prvaka vikendom! Nogomet je dio naše kulture

Barcelona - Manchester United
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.04.2019.
u 09:34

Susreti subotom i nedjeljom donose mnogo veću gledanost i izvor su bolje zarade. Prvi koji su ustali protiv tog prijedloga bili su engleski klubovi, a sada ime se pridružila i Barcelona

Na promjene u Ligi prvaka još bi mogli pričekati. Naime, mnogi veliki klubovi zasad nisu za novi sustav natjecanja koji je najavljivan za 2024. godinu. To bi natjecanje bilo zatvoreno i u njemu bi sudjelovale 32 momčadi, a prednost bi imali bogati i uspješni klubovi. 

Juventusov vlasnik Andrea Agnelli dao je prijedlog za promjene u najelitnijem europskom klupskom natjecanju što je podržala Europsko udruženje klubova.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Barcelona - Manchester United
1/17

Tu bi se pogodovalo bogatijima dok bi mali klubovi u Ligu prvaka ulazili na kapaljku. Plasman u društvo najboljih kroz kvalifikacije bit će teže izboriti nego što je do bilo dosad. Osim toga klubovi su protiv da se utakmice Lige prvaka igraju vikendom.

Susreti subotom i nedjeljom donose mnogo veću gledanost i izvor su bolje zarade. Prvi koji su ustali protiv tog prijedloga bili su engleski klubovi.

'Odluka je jednoglasna. Neprihvatljivo je da Uefa donosi odluke o kalendaru i odlučuje kada bi trebali igrati domaće utakmice. Moramo zaštiti englesku Premijer ligu. U Engleskoj je nogomet dio kulture i svakodnevnog života. Milijuni navijača dolaze na utakmice, a suparništvo između klubova prenosi se s koljena na koljeno', piše u priopćenju udruge engleskih klubova.

I Barcelona se pridružila klubovima koji nisu za igranje utakmica Lige prvaka vikendom.

- Predložene su različite ideje, ali trenutačno ne znamo kako će to izgledati. Protiv sam takve superlige u kojoj bi igrali samo najbogatiji europski klubovi. Sigurno nećemo podržati prijedlog da se utakmice igraju vikendom. Španjolska liga nam je vrlo važna i želimo je zadržati zanimljivom - istaknuo je Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu.

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
10:48 19.04.2019.

"Španjolska liga nam je vrlo važna " pa zar nije barcelona zagovaratelj samostalne Katalonije !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije