Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Euro

Ne stojimo dobro: Evo gdje bi dosad prosuti bodovi Hrvatsku mogli skupo stajati

Wales - Hrvatska
Foto: Pixsell/Reuters
1/7
14.10.2019.
u 10:02

Plasiramo li se na EURO, a za to će nam biti dovoljan još samo bod, ždrijeb će nam na vrata najvjerojatnije odmah donijeti nekog teškaša

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je remi u Cardiffu, osvojila važan bod, te se sada nalazi samo na koračić od plasmana na Euro 2020.

Matematika je jednostavna, protiv Slovaka će nam biti dovoljan bod za osvajanje prvog mjesta u skupini, međutim u priči postoji jedan problem ako tako želimo gledati na stvar. 

Hrvatska je u dosadašnjih sedam kvalifikacijskih ogleda prosula sedam bodova te je malo izvjesno da ćemo biti među prvim nositeljima prilikom ždrijeba.

Sve govori da ćemo se naći u drugome 'loncu', što znači da bi nam ždrijeb odmah na vrata mogao donijeti Španjolsku, Belgiju, Italiju, Njemačku, Nizozemsku, Englesku...

Naime, status prvih nositelja bit će određen isključivo temeljem osvojenih bodova u kvalifikacijama, a tu Vatreni loše stoje u usporedbi s drugim reprezentacijama. 

Mi ih zasad imamo 14 i samo utakmicu do kraja, te su šanse da se nađemo među šest najboljih reprezentacija (toliko je skupina na Euru) minimalne.

Preko Belgije više ne možemo (18 bodova), dok neke od preostalih vodećih momčadi u skupinama imaju dvije ili tri utakmice do kraja ciklusa.

Recimo, Englezi su na 12 bodova i ispred njih su još tri ogleda, Ukrajinci su na 16 bodova uz još dvije utakmice do kraja, Nizozemci i Nijemci su na 15 bodova i imaju po dva laka protivnika, Španjolska je na 13 bodova i čeka još tri sraza, Italija na 15..

Dakle, nemoguća misija, te sve govori da će nas u ždrijebu vrlo vjerojatno zapasti neki teškaš osim ako se tako ne odviju stvari do kraja i među nositelje se eventulno uguraju Poljska, Ukrajina ili Turska...

* NAPOMENA: U kvalifikacijskim skupinama u kojima je po šest reprezentacija, ne računaju se bodovi osvojeni protiv momčadi na posljednjoj poziciji!

Komentara 19

DU
Deleted user
11:54 14.10.2019.

Nogometni "smak svijeta" nije nastupio niti će nastupiti - kako god završio ovaj kvalifikacijski ciklus. Uzalud ste se u tom smjeru trudili.

PA
Pajkoslava2
11:07 14.10.2019.

pa ja ne znam o kojim teskasima pisac govori, kad smo mi viceprvaci svijeta. .. nama najveće probleme stvaraju reprezentacije gdje mislimo "lako cemo".. Gazili smo mi i njemačku i englesku i španjolsku i ine... neka dođe ko treba doc,c, samo da mi odemo na ep

DU
Deleted user
10:56 14.10.2019.

Ne slazem se. Prvo trebamo se plasiratia onda kukati. A i onako na euru idu 16 ekipe od 24 dalje iz skupine sto znaci i ako bi dobili "kupinu smrti" imamo dobre sanse da idemo dalje. Inace mislim ako je netko vice-prvak svijeta onda ta ekipa treba ponoviti veliki rezultat i to znaci pobjedivati velikane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije