Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Ne pomaže im što su otpustili Hrvata: Arsenal deklasirao WBA

Premier League - Liverpool v Arsenal
Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.01.2021.
u 23:15

"Topnici" su na "Boxing Day" u derbiju pobijedili Chelsea sa 3-1, potom su tri dana kasnije na gostovanju porazili Brighton & Hove Albion sa 1-0, a večeras kao gosti i WBA sa 4-0

Prvi put ove sezone Arsenal je spojio tri pobjede nakon što je u susretu 17. kola na gostovanju deklasirao West Bromwich Albion sa 4-0.

"Topnici" su na "Boxing Day" u derbiju pobijedili Chelsea sa 3-1, potom su tri dana kasnije na gostovanju porazili Brighton & Hove Albion sa 1-0, a večeras kao gosti i WBA sa 4-0.

Golove su zabili Kieran Tierney (23), Bukayo Saka (28) i Alexandre Lacazette (60, 64).

Bio je to četvrti susret u nizu bez pobjede, pri čemu treći domaći poraz, otkako je Sam Allardyce naslijedio Slavena Bilića na klupi West Bromwich Albiona

Bilićev nasljednik je debitirao domaćim porazom od Aston Ville sa 0-3, potom je izvukao remi kod Liverpoola (1-1), teško stradao od Leeds Uniteda (0-5), a večeras doživio težak poraz i od Arsenala (0-4).

U četiri susreta WBA je pod njegovim vodstvom osvojio jedan bod uz razliku pogodaka 1-13. U ranije odigranom susretu Tottenham je svladao Leeds sa 3-0 golovima Harryja Kanea (29-pen), Heung-Min Sona (43) i Tobyja Alderweirelda (50).

Domaćini su poveli u 29. minuti iz penala, kojeg je realizirao Harry Kane. Potom je Harry Kane u 43. minuti asistirao Korejcu Heung-min Sonu, koji je zabio za 2-0. U 50. minuti Heung-min Son izveo je korner, a stoper Toby Alderweireld je glavom pogodio za konačnih 3-0.

Napadački dvojac Spursa već je skupio 22 gola i 16 asistencija ove sezone. Harry Kane na svom kontu ima 10 golova i 11 asistencija, a Heung-min Son 12 pogodaka i 5 asistencija. 

Brighton & Hove Albion i Wolverhampton Wanderers su odigrali sjajnu utakmicu sa šest golova, a na koncu je završilo 3-3. Domaćin je poveo 1-0, gosti su potom okrenuli rezultat s tri gola u nizu, no Brighton je uspio izjednačiti na 3-3. Za domaći sastav zabili su Connolly (13), Maupay (46-11m) i Dunk (70), a za goste Saiss (19), Burn (34-ag) i Ruben Neves (44-11m).

U nedjelju će igrati Newcastle - Leicester te Chelsea - Manchester City, dok u ponedjeljak Southampton dočekuje Liverpool. Utakmica između Burnleyja i Fulhama, koja se trebala igrati u nedjelju, odgođena je zbog toga što je više igrača Fulhama zaraženo koronavirusom.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 33 boda, koliko ima i Manchester United na drugoj poziciji. Tottenham, Everton i Leicester City imaju po 29 bodova. Arsenal je nastavio svoj uspon i sada drži 11 mjesto sa 23 boda.

Posljednja tri mjesta drće Fulham (11), WBA (8) i Sheffield United (2).

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lajh1985
01:20 03.01.2021.

arsenal odjednom skupio 3 pobjede za redom i jos koja pobjeda bez izgubljene i prikljucuju se vrhu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije