Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikan se gasi

Ne nabavi li HSV pet milijuna eura, Ilija Brozović vraća se u Zagreb

11.10.2014., Arena, Zagreb - Liga prvaka, 3. kolo, PPD Zagreb - HC Metalurg. Ilija Brozovic.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
22.12.2015.
u 08:10

Bio sam uz suprugu Karolinu Šprem na porođaju, to mi je najljepši dan u životu Ako moja djeca budu u teškoj situaciji, volio bih da i njima netko pomogne, kazao je Cipranin na humanitarnom turniru za udrugu Debra

Od svih igrača koji su uoči ove sezone napustili PPD Zagreb Veselin Vujović, trener "plinara", najviše je žalio za Ilijom Brozovićem, kružnim napadačem. Njegov izostanak donekle su nadomjestili Stanko Sabljić i Tin Kontrec.

Iliji je istekao ugovor, a novi klub u koji je otišao bio je njemački Hamburg. No postoji mogućnost da se Ilija vrati u Kutiju šibica, barem na šest mjeseci, na drugi dio sezone.

Rudolf više ne da novac

Naime, Hamburg je pokrenuo stečajni postupak. Klub trenutačno duguje pet milijuna eura i, ako se dug do 1. siječnja 2016. ne podmiri, klub će se jednostavno ugasiti. Sigurno je da će klub odigrati sve utakmice do kraja godine, a posljednju 27. prosinca protiv Goppingena.

Već je jednom HSV bio u sličnoj situaciji, no onda je Andreas Rudolf, predsjednik kluba, spasio situaciju uloživši privatni novac. No nakon što je na klub potrošio svojih 30 milijuna eura, rekao je dosta.

– Sigurno da s velikom pažnjom pratimo što se događa s Hamburgom. Stupio sam u kontakt s Brozovićem i ponudio mu da drugi dio sezone odigra za nas s obzirom na to da nam nedostaje još jedan kvalitetni kružni napadač. Naravno, taj dogovor dolazi u obzir samo u slučaju ako se njegov sadašnji klub ugasi – rekao je Ante Ančić, direktor PPD Zagreba.

Ako se Hamburg ugasi, onda će svi igrači biti slobodni. Brozoviću je u interesu da negdje igra s obzirom na to da je kandidat za Olimpijske igre u Riju. Sigurno mu je bolje da igra u sredini koju poznaje nego u nekoj novoj gdje će se morati ponovno privikavati i ponovno izboriti za minutažu.

– Ilija je rekao da još ništa konkretno ne može reći dok se ne vidi kako će se razvijati situacija. Dogovorili smo se da ćemo se vidjeti i sjesti kada dođe na pripreme reprezentacije, 28. ili 29. prosinca – istaknuo je Ančić.

Ostali samo "veterani"

A želi li se Brozović vratiti, barem na šest mjeseci?

– Koliko se meni čini, postoji zanimanje – rekao je Ančić.

Hamburg je prije dvije godine bio europski prvak s Domagojem Duvnjakom, Igorom Vorijem i Blaženkom Lackovićem. No već za godinu dana nastali su financijski problemi. Od momčadi koja je osvojila Ligu prvaka danas su ostali Hans Lindberg, Johannes Bitter, Mathias Flor, Pascal Hens i Stefan Schröder. Sva petorica su starija od 33 godine. Ako se klub doista i ugasi, bit će tu zanimljivih igrača na slobodnom tržištu. Prije svega Draško Nenadić i Adrian Pfahl. Za njemačku ligu bilo bi pak katastrofalno izgubiti klub iz tako velikog grada. Naime, Hamburg je drugi grad po veličini (1,7 milijuna) u kojem se igra rukomet u Bundesligi. Ispred je samo Berlin u kojem igra Füchse.

U PPD Zagrebu s dolaskom Brozovića riješili bi problem za drugi dio sezone na mjestu pivota, no i dalje ostaje otvoreno pitanje za mjesto desnog vanjskog pucača. Netko mora nadomjestiti Luku Stepančića koji je ozlijeđen i koji sljedeće sezone odlazi u PSG. U klubu zasad imaju rješenje za sljedeću sezonu – Slovenac David Miklavčić, 1,96 metara visoki igrač koji trenutačno igra za Tremblay, pretposljednju momčad francuskog prvenstva.

>> Brozovićev Hamburg se gasi, dug više od pet milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije