Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izostao spektakl

Ne igraju milijuni eura, velikani postili u El clasicu

Barcelona, Real
AFP, Reuters
30.11.2009.
u 10:17

Ibrahimovićev ulazak u drugom dijelu – nije bio dovoljno spreman – nakon četiri minute bio je odlučujući.

Sekunda spretnosti tog opakog Zlatana Ibrahimovića sinoć je donijela radost Kataloncima, tri kapitalna boda, a navijačima trenutak uživanja u pobjedi mrskih Kastiljaca – Barcelona – Real 1:0.

I to bi bilo sve lijepo u devedeset minuta najskupljeg nogometnog derbija u povijesti, od kojeg se prije početka mnogo očekivalo, a iza sebe je ostavio ipak prazninu igre. Malo smo, premalo toga šarmantnog i supervrijednog vidjeli na utakmici igrača Barcelone i Reala.

Golmani dojmljivi

Posljednji derbi završio je 6:2 za Barcu usred Madrida, ali to je bila nogometna poezija. Sinoć smo vidjeli puno pimplanja na sredini terena, pregršt taktičkih obveza, ali i nekoliko lijepih zgoda za gol. No, Valdes i Casillas bili su pristojni te večeri.

– Barcelona nije zaslužila pobjedu, no sinoć je ipak imala više sreće. Bio je to nedorečen nogomet, ostali su nam dužni i jedni i drugi, bio je to jedan od slabijih derbija u posljednje vrijeme – rekao je nakon što je pomno pogledao El clasico Robert Prosinečki.

Ni 100 milijuna eura, koliko zajedno vrijede te momčadi, ni proračuni po 300 milijuna eura, jučer se vidjelo, ne moraju nužno garantirati nogomet koji oduzima dah.

– Očekivao sam više ideja u oba napada, u ofenzivnom dijelu srednjeg reda. Obje su momčadi organizacijski i defanzivno bile na nivou, a onda je dojam baš ovakav – tek osrednji – dometnut će Robert Prosinečki, koji je locirao Barcin problem.

– Messi, Iniesta i Xavi, taj pakleni trokut nije imao kvalitetan protok, pa se do pobjede stiglo po boku – rekao je Robert Prosinečki.

Real će biti pravi

Dani Alves je ubacio, a Ibrahimović, kojeg je Guradiola u igru uveo četiri minute prije, sjajno je produžio nogu i poentirao.

Real se Žutom doima interesantnijim.

– Imali su bolje razrađene akcije. Šteta što se Kaka brzo ugasio, a Ronaldo, vidi se, još nije spreman. No, Perez je dobro kupovao. Vrlo brzo će Madriđani izgledati puno kompaktnije i jako moćno. O tome uopće ne treba dvojiti – predviđa Robert Prosinečki.

A da u klubu Realu još nema dinamita i kompaktnosti, vidjelo se nakon 60. minute kada je kraljevski klub imao igrača više (isključen Busquets).

Pokušao je napasti, ali Barca, koja je također disala na škrge, ipak je uspjela obraniti.

Na postvelikana utjecala je i nespremnost triju od četiriju glavnih igrača (samo je Kaka bio posve spreman, op.p.) jer na travnjaku je bilo puno odličnih igrača, ali oni nisu sposobni pretvoriti nogomet u čaroliju.

Pellegriniju preostaje da i dalje uigrava momčad, koja ima enorman potencijal. Guardiola pak može biti zadovoljan jer i kad ne blistaju, pobjeđuju.

Komentara 2

CA
cantona
12:03 30.11.2009.

Ni 100 milijuna eura,koliko zajedno vrijede te momcadi... Znaci Ronaldo 94 a ostali 6 milijuna!

MI
mickland
14:24 30.11.2009.

sve lijepo u devedeset minuta je pogodak zlatana, pa ovaj novinar nije gledao utakmicu... sanse, driblinzi, pete, probacivanje lopte kroz noge, pozrtvovanost, crveni karton, nekoliko pozutjelih... sve sto jedan derbi cini zanimljivim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije