Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

NBA liga naredila igračima: Morate stajati uspravno dok svira američka himna

NBA
Foto: Reuters/PIXSELL
30.09.2017.
u 11:54

Memorandum kojeg je potpisao vice-povjerenik NBA Mark Tatum ističe kako "neće biti iznimaka"

Vodstvo NBA je u petak poslalo obavijest klubovima Lige u kojoj ih upozorava da igrači moraju stajati uspravno dok svira američka himna. Memorandum kojeg je potpisao vice-povjerenik NBA Mark Tatum ističe kako "neće biti iznimaka", prenosi ESPN.

- Ni jedna momčad ne može biti izuzeta iz tog pravila - rekao je Tatum, dodajući:

- Liga će odlučiti kako tretirati igrača, trenera ili člana stručnog stožera koji ne bude stajao uspravno dok svira američka himna.

Ovo Tatumovo upozorenje uslijedilo je 24 sata nakon izjave predsjednika NBA Adama Silvera da se očekuje da svi košarkaši stoje uspravno za vrijeme intoniranja nacionalne himne i da ne slijede primjer igrača američkog nogometa (NFL) koji su kleknuli u znak prosvjeda protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Kao primjer igračima NFL-a poslužio je Colin Kaepernick, bivši quarterback momčadi San Francisco 49ersa danas bez kluba, koji je prošle sezone odbio ustati se za vrijeme intoniranja himne, što se događa prije svake utakmice, prosvjedujući protiv sve češćih slučajeva u kojima bijeli policajci ubijaju Afroamerikance. 

A napetosti su eskalirale u zadnjih par tjedana, američki predsjednik i Bijela kuća oštro su osudili NFL koji dopušta da igrači kleče dok svira himna u znak prosvjeda protiv nepravdi, diskriminacije i rasnih nemira u SAD-u. 

Ispitivanja javnog mišljenja pokazala su da većina Amerikanaca ne odobrava način na koji igrači američkog nogometa prosvjeduju, ali ne podržavaju ni način na koji Trump pokušava riješiti val nezadovoljstava među sportašima.

Komentara 5

Avatar southman
southman
12:24 30.09.2017.

Hoće li sada klečati kad prijeti "stanjivanje novčanika " ?

NI
Nikomah95
16:05 30.09.2017.

U znak prosvjeda protiv Trumpa??? Jel Vi to nas namjerno lažete ili stvarno ne znate zašto su klečali?

MI
milecar12
16:35 30.09.2017.

Toliko o demokraciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije