Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona

Nazor za pomoćnika uzeo prethodnikova sina, Tomas ostaje cijelu sezonu

16.11.2017.
u 08:55

– Vidio sam jako motivirane igrače, no sve će se najbolje vidjeti kada dođe do umora i prve krize.

Cibonin direktor Domagoj Čavlović predstavio je jučer javnosti novog prvog trenera Antu Nazora (39), a predočio je i vrlo važnu novost za prvu momčad vukova:

Marko Tomas odlučio je ostati u klubu do kraja sezone i on više nema izlaznu opciju kao što je dosad imao.

Ta novost zacijelo ima veze i s činjenicom da je Ivan Tomas, Markov stariji brat, iz trenera juniora promoviran u Nazorova prvog pomoćnika. No, ako to nekome neupućenome izgleda kao da je riječ o vezanim radnjama, takvi zacijelo ne znaju da je Ivan doista nemali trenerski potencijal.

Moramo pronaći razigravača

Drugi Nazorov pomoćnik bit će pak, i to je neuobičajeno i neobično, sin njegova prethodnika Slobodana Subotića. U stožeru svog oca Leon se bavio skautiranjem suparnika, a to će činiti i dalje.

1/5

– S obzirom na to da je otišao, također svojom voljom, i dosadašnji prvi pomoćnik Bariša Krasić, Leon nam se ponudio da ostane dok mi ne nađemo novog čovjeka. No mi kao klub želimo da on ostane što je dulje moguće jer se radi o velikom profesionalcu i sjajnom skautu koji neprestano ulaže u sebe – naglasio je Čavlović.

A što će pak naglasiti novi “kapetan broda” Nazor?

– Bio sam ja i u težim sredinama i težim situacijama, no činjenica jest da je ova momčad u teškoj situaciji. Dosegnula je kritičnu točku jer niže se ne može i zato su nam što prije potrebne pobjede i pozitivna atmosfera i ja ću sve učiniti da tako i bude. I zato ćemo petak i utakmicu domaćeg prvenstva protiv Osijeka dočekati kao da nam u goste dolazi Barcelona. Zapravo, mi sada svaki trening i svaku utakmicu moramo gledati kao da su nam posljednji. Jer, za iskorak ćemo biti spremni kada svi budemo svjesni da smo pod kapom velikog kluba i da je Cibona klub koji uvijek mora ići na maksimum.

Novi trener najavio je i inzistiranje na intenzitetu igre, posebice u defenzivnom dijelu što bi trebalo ubrzati igru ove Cibone. No, kao što je rekao jedan kolega, možete vi trčati kao zečevi ako nema tko dodati loptu.

– Potpuno ste u pravu i zato moramo pronaći razigravača. Uostalom, vidjeli ste kako je Real stradao u Baskoniji zbog istovjetnih problema. U ovom trenutku sezone na tržištu nije lako pronaći rješenje, no moramo pronaći igrača koji je u stanju igrati timsku košarku i koji će natjerati momčad da što više trči jer ovaj sastav ima tranzicijskog potencijala. Trebamo igrača s kojim će postavljanje napada biti minimalan rizik, koji će dobro igrati pick and roll.

Od ponedjeljka navečer Nazor je sa svojom novom momčadi odradio već nekoliko treninga. Što je vidio?

– Vidio sam jako motivirane igrače, no sve će se najbolje vidjeti kada dođe do umora i prve krize.

O plaćama za tjedan dana

A prvi takav ispit dogodit će se u nedjelju u Laktašima gdje Cibona gostuje kod prvaka BiH Igokee. A do tada bi moglo doći i do angažmana prvog pojačanja ako reprezentativac Tomislav Zubčić (27, 211 cm) pristane ponovo igrati za klub za koji je igrao od svoje 18. do 23. godine. Zubčić je ovu sezonu započeo u turskom prvoligašu Trabzonsporu, ali je, a stranci prvi nastradaju, on tome platio ceh pa je sada slobodan igrač – kaže Nazor.

Zubčića navodno muči to što je imao jednu nespretnu epizodu s klupskim navijačima Smogovcima, no to je, uz malu ispriku u novinarska pera i mikrofone, posve rješiv problem. Baš kao što bi za Cibonu rješiv problem trebalo biti potraživanje bivšeg centra Jure Lalića na Fibi u visini od 100.000 kuna.

– Kašnjenja plaća trebali bismo početi rješavati sljedeći tjedan. Kasnimo s plaćanjem i bivšeg trenera Subotića, no s njim smo se gospodski rastali, a čak je rekao i da svom nasljedniku stoji na raspolaganju – naznačio je direktor Čavlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije