Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gorana Hunić

Navijači su sjajni, vadili su nas i gurali da nastavimo utrku

05.03.2018.
u 17:29

– Nama je zadnji reli onaj porečki i nakon toga imamo četiri mjeseca gdje se ništa ne događa i onda dođe prvi reli u sezoni i naravno da se svi zažele vožnje i utrka.

Snijeg pored ceste, a na njoj ‘bljuzga’... tako je izgledalo Zagorje pred sedmo izdanje INA Rallyja Kumrovec. A tamo... svi su gledali nebo i vremensku prognozu. Govorili su svi o tome kako Kumrovec podsjeća na utrke WRC-a (Svjetskog reli prvenstva). Dvije su takve zimske u kalendaru, ona u Monte Carlu i ona u Švedskoj.

Zimski uvjeti u Zagorju

– Ove godine imali smo stvarno teške pripreme, trebali smo osigurati stazu, ali uspjeli smo. Malo je izgledalo kao Švedska, malo kao Monte Carlo. Mi smo se tome potajno nadali, s druge strane toga smo se malo bojali, ali bili smo spremni za sve – rekao je direktor utrke Željko Štefanić. I imao je razloga za zadovoljstvo jer utrka je prošla bez problema. Niki Mayr-Melnhof obranio je naslov, drugo mjesto uzeli su aktualni prvaci Hrvatske Krisztian Hideg i Istvan Kerek, a treće mjesto pripalo je Zoranu Raštegorcu i Damiru Bruneru.
Čak 40 posada iz četiri zemlje po takvom se vremenu uputilo na prvi reli sezone, bila je među njima i jedina hrvatska vozačica Gorana Hunić.


– Organizatori su se potrudili osigurati svim posadama jako dobru i kvalitetnu stazu, cesta je bila u dobrom stanju iako je na mjestima bilo leda, ali to se kroz utrku razbilo jer vozači prije su to prohodali – kaže Gorana koja je sa suvozačem Zoranom Krajačićem završila na 34. mjestu, a Kumrovečku utrku vozi posljednje tri godine.
– Ni u jednom trenu nismo razmišljali da se ne pojavimo na utrci. Problem je bio što neke istarske posade koje su planirale doći, a koje znam, nisu logistiku mogu dovesti do Kumrovca jer problem je bila cesta, padala je ledena kiša i nisu se mogli pojaviti i jednostavno su odustali.
No, kako god bilo, oni koji su došli – uživali su.

Reli u Kumrovcu je najteži

– Nama je zadnji reli onaj porečki i nakon toga imamo četiri mjeseca gdje se ništa ne događa i onda dođe prvi reli u sezoni i naravno da se svi zažele vožnje i utrka. To jedva dočekamo. Osim toga Kumrovec je najteži i najkompliciraniji. On je sam po sebi zahtjevan. Tamo su uske staze, praktički netko tko gleda ne bi ni biciklom prošao tuda, a kamoli autom. Usko je, zeznuto, neravno, puno prijevoja, zavoja, ma puno svega – kaže Gorana koja je prošle sezone bila druga u Prvenstvu Hrvatske u klasi S2. Osim zanimljive staze, Kumrovec je poznat i po tome što okupi mnoštvo navijača. Ove godine ni snijeg im nije smetao.
– Što se tiče uvjeta, ništa se nije promijenilo, ljudi su stajali u masi, u snijegu, publike je bio svuda. Ja sam imala dva izlijetanja i publika me vadila van da nastavim utrku. Na svakom kutku, u bilo kojem trenutku da se nešto dogodi, imali smo podršku. Stajali su ondje i bodrili nas – prepričala je jedina vozačica u Kumrovcu. A nakon prve utrke u sezoni, posade su pokupile svoje šatore pa krenule iz hladnog Zagorja na pripreme za novi reli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije