Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele ga 'trejdati?'

Navijači Philadelphije u strahu: Ne damo Darija Šarića!

Dario Šarić/Pixsell
Foto: Nathan Denette/Press Association/PIXSELL
1/6
04.02.2018.
u 08:52

“Sixersi bi bili glupi kada bi se odrekli Šarića. On i Ben Simmons su posve drukčiji igrači i ne smetaju jedan drugome."

Samo dan nakon što je u lokalnom dnevniku “Arizona Central” izašao članak pod naslovom “Zanimljiv slučaj Dragana Bendera, “iščezlog” 5. picka Sunsa”, mladi Hrvat odigrao je najkompletnije dosad NBA utakmicu. U visokom domaćem porazu od Ute (97:129), 20-godišnji Čapljinac postigao je 16 koševa, 9 skokova i 5 asistencija, a prije te utakmice trener Sunsa Jay Triano je kazao:

- Dragan razumije igru jako dobro i kada ne forsira šut zacijelo razmišlja o tome da je za momčad dragocjeno da lopta ide okolo.

“Petica”, a sjajan šuter

Nažalost, u sastavu Sunsa ne razmišljaju svi tako, posebice ne Booker i Warren, prve napadačke opcije momčadi, pa Bender i ne dolazi u šuterske situacije osim s trice, a to je opcija kojom Sunsi izvlače visoke suparničke igrače daleko od koša i tako otvaraju reket za prodore. Upravo zbog toga, ali i zbog neprijepornog talenta, Sunsi ne razmišljaju o trgovanju s Benderom. Štoviše, za Dragana bi se mogla dogoditi dobra stvar ako Sunsi “trejdaju” 35-godišnjeg centra Tysona Chandlera jer bi mu se time otvorile dodatne minute. Bez obzira na svoju tanašnu figuru, s 216 cm Bender može igrati i “peticu”, pri čemu mu dodatnu vrijednost daje vanjski šut. A u današnjoj NBA ligi su sve rjeđe “petice” koje ne šutiraju izvana.

Dario Šarić/Pixsell
1/5

Srećom, Dario Šarić je taj segment igre poboljšao, no to ga ne spašava priča o mogućoj razmjeni ovih dana. Ben Rohrbach, novinar Yahoo Sportsa, napisao je tekst o igračima koji bi bili najvjerojatniji izbor za razmjenu u svakom od 30 klubova, a kod Philadelphia Sixersa istaknuo je ime Darija Šarića. Autor govori o tome kako je puno momčadi koje bi mogle iskoristiti kreativnog krilnog centra Šarićeva kalibra s kojim bi Sixersi mogli platiti dovođenje nekog šutera.

Nemojte biti glupi!

No, nakon još jedne dobre partije Šarića (17 koševa, 10 koševa i 4 asistencije u pobjedi nad Miamijem 103:97), jedan je navijač Sixersa poručilo novinaru da bi najbolje bilo da zapravo on bude razmijenjen za nekog nezaposlenog i da pusti Šarića na miru.

“Sixersi bi bili glupi kada bi se odrekli Šarića. On i Ben Simmons su posve drukčiji igrači i ne smetaju jedan drugome. Neka radije razmijene svog ozlijeđenog prvog ‘picka’ Fultza”, napisao je navijač.

Za razliku od dosad, ove će godine konačni rok za razmjenu igrača biti prije All-Star Weekenda (8. veljače). Nadamo se da nitko od naših igrača neće doživjeti taj stres, premda bi za neke, recimo za Hezonju, možda bilo i bolje da promijene sredinu. No, možda ga u Orlandu baš zbog toga u posljednje vrijeme intenzivnije stavljaju u izlog kako bi za njega mogli što više dobiti. Bilo kako bilo, Hezonja je dokazao da mu je mjesto u NBA ligi, a sada je samo pitanje gdje bi, i na kojoj poziciji, mogao pokazati najviše.

Komentara 3

FT
feel_the_coruption
14:37 04.02.2018.

Top novinarstvo. Novinar komentira drugog novinara i onda komentira komentar navijača na internetu :-)

KU
kupatilo
13:50 04.02.2018.

Za Hezonju mi nije zao.Nije htio igrat za reprezentaciju pod izgovorom dase zeli dobro pripremit za klub.Kolko vidim pripreme su bile dobre tako da može i pješice iz kluba.Svima koji izbjegavaju reprezentaciju od srca želim klupu ili otkaz ugovora.Ko necjeni svoje nece ni tuđe.Sta misle dasu ovi u klubovima glupi pa da to neshvacju.Niko nevoli izdaice.

AU
austrougarskigeneral
10:06 05.02.2018.

nba biznis zašto trejdati darija pa igra odlično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije