Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U idealnoj momčadi

Navijači me obožavaju, a PAOK će me otkupiti za 2 milijuna eura

27.05.2020.
u 11:38

- Šansu za trofej vidimo u kupu u kojemu nam je suparnik isto Olympiakos. Prvu utakmicu finala kod kuće dobili smo s 3:2, a uzvrat nas tek očekuje - napominje Mišić

Nekadašnji nogometaš Osijeka i šampionske Rijeke Josip Mišić (25) ovoga je tjedna izabran u PAOK-ovu idealnu momčad desetljeća, što je priznanje kojim se može pohvaliti rijetko koji naš sportaš. Mišić je u idealnoj momčadi desetljeća grčkoga prvaka zauzeo poziciju središnjega veznoga igrača osvojivši 50 posto glasova navijača.

Zovu me “Mr. Vertical”

Među kandidatima za ovu momčad bio je još jedan bivši hrvatski reprezentativac, vratar Dario Krešić, no navijači su ipak izabrali domaćega vratara Alexandrosa Paschalakisa. U konkurenciji za idealnu momčad PAOK-a bio je i bivši Dinamov desni branič Etto, no ni on nije prošao. Umjesto njega izabran je drugi Brazilac – Leo Matos.

Mišić nam je u telefonskom razgovoru kazao kako je bio iznenađen ovim izborom budući da je za PAOK skupio samo 41 nastup, međutim naklonost fanatičnih navijača kluba iz Soluna nije neočekivana budući da je Josip prošle godine bio član momčadi koja je osvojila naslov prvaka Grčke nakon čak 34 godine. Tako Mišić u svojim vitrinama sada ima dvije dvostruke krune, s Rijekom iz 2017. te s PAOK-om iz 2019. godine.

No Mišiću su protekloga tjedna i na privatnom planu procvjetale ruže.

– Prošloga petka moja supruga Ana u Vinkovcima je rodila kćerkicu Milu. Tako je naš jednoipolgodišnji sin Jakov dobio sestricu. Žao mi je što nisam mogao biti uz suprugu na porođaju zbog svojih profesionalnih obveza u klubu. Nažalost, ni kada se Jakov rodio u Zagrebu nisam bio prisutan jer sam tada bio u Sportingu iz Lisabona. Od kluba ću tražiti dozvolu da ovoga vikenda posjetim obitelj u Hrvatskoj, a ako ne uspijem sada, učinit ću to nakon prve utakmice nastavka sezone s Olympiakosom – kaže Mišić.

Grčko prvenstvo bit će nastavljeno 6. lipnja, veliki derbi igra se dan kasnije, no ovoga puta ne odlučuje o budućem prvaku.

– Vodeći Olympiakos ima 14 bodova više od nas, što je nedostižno. U ovoj sezoni još su nam bili oduzeli sedam bodova. Šansu za trofej vidimo u kupu u kojemu nam je suparnik isto Olympiakos. Prvu utakmicu finala kod kuće dobili smo s 3:2, a uzvrat nas tek očekuje – nastavlja Mišić.

Je li se u Grčkoj vratio život u normalu?

– Vraća se polako, otvoreni su kafići i trgovine, sada će i restorani. Moja momčad u treningu je posljednja tri tjedna, a prije toga vježbao sam individualno, ili sam ili u društvu klupskoga trenera. Tada mi je u Solunu još bila i obitelj pa sam nekako lakše izlazio na kraj s izolacijom. No supruga mi je zbog visokoga stupnja trudnoće prije više od mjesec dana morala otići kući pa sam trenutačno u Grčkoj sam – dodaje Mišić.

PAOK ima najbučnije i najžešće navijače u Grčkoj. Nedostajat će vam njihova potpora.

– Navijači me vole, dali su mi nadimak “Mr. Vertical”, zbog mojih okomitih paseva, usto sam ove sezone postigao šest pogodaka, imam i 11 asistencija. Igram na poziciji “osmice”, što mi omogućava i odlazak prema naprijed u igri. Doista, u Grčkoj igram najbolji nogomet u svojoj karijeri, pronašao sam se ovdje, uživam u Solunu i cjelokupnom okruženju i volio bih ostati ovdje.

Trenutačno sam na posudbi do kraja sezone, no PAOK je odlučio platiti odštetu iz moje klauzule ugovora sa Sportingom od dva milijuna eura. Ja sam ugovor za sljedeću sezonu s PAOK-om već potpisao, a sada čekam da i klubovi ispune svoj dio. Ta klauzula vrijedi do kraja lipnja i nadam se da će taj posao do tada biti zgotovljen – ističe Mišić.

Osijek i Rijeku jednako volim

Josip je, inače, dečko iz Posavine, iz Bošnjaka kod Županje. Nogometno se školovao u Osijeku, za koji je skupio 64 nastupa, dok ih je za Rijeku nanizao 90. Upravo se njegova dva bivša kluba ovoga vikenda sastaju u polufinalu Kupa.

– Volim jednako oba kluba, a Rijeka je u ovom trenutku u prednosti jer igra na domaćem terenu. Pratim i njihove prijateljske utakmice, dosta su efikasni, igraju dobro, stoga dajem malu prednost Riječanima – zaključio je Josip Mišić, reprezentativac s dva nastupa i jedan od četvorice hrvatskih nogometaša u Grčkoj.

Preostala trojica su Marko Livaja u AEK-u te Marko Mužek i Nikola Žižić u Larisi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije