Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVAJU NA ODGOVORNOST

Navijači gnjevni zbog Borne Sose:'Kako je moguće da nisu znali tako nešto?!'

Football: Bundesliga, VfB Stuttgart - Hertha BSC
Tom Weller/DPA/PIXSELL
10.05.2021.
u 21:34

- To je nekako simbolično ako uzmemo u obzir kako se trenutno reprezentacija vodi.

Njemački mediji posvetili su podosta pažnje Borni Sosi i odluci da ne zaigra za hrvatsku reprezentaciju u budućnosti, sve s nadom da bi mogao biti dio njemačke izabrane vrste. Ali, problem je FIFA, odnosno njena pravila, što su navijači prepoznali i kritiziraju vodstvo elfa.

Naime, pravilo o mijenjanju reprezentacije, uvedeno prošle godine, kaže da je igrač može promijeniti ako, između ostaloga, "u vrijeme kad je bio uveden u svoju posljednju utakmicu službenog natjecanja bilo koje vrste nogometa za svoj sadašnji savez nije navršio 21 godinu."

Sosa je posljednji put igrao za Hrvatsku kad je bio 22-godišnjak, što znači da je po tome ispustio svoju priliku. Pravilo je uvedeno u rujnu prošle godine, kad je Sosa imao 22 godine te možda ne bi vrijedilo da je posljednji susret odigrao prije tog mjeseca. No on je u studenome igrao posljednji put za reprezentaciju, dva mjeseca nakon što je pravilo uvedeno.

Svjesni su tog i Nijemci, zato izražavaju nezadovoljstvo vodstvom reprezentacije.

- Nije mi jasno kako su mogli propustiti jedno takvo pravili? Kako je to uopće moguće? Ali opet, to je nekako simbolično ako uzmemo u obzir kako se trenutno reprezentacija vodi - izjavio je jedan od komentatora ispod teksta o Sosinoj nemogućnosti igranja za elf.

Mnogo je sličnih komentara, a ne čude jer Njemačka kao da stagnira, odnosno, nazaduje posljednjih godina. Navijači krivce vide u onima koji vode cijelu priču, od izbornika Joachima Löwa do direktora Olivera Bierhoffa.

A upravo on je izjavio da na Sosu računa dugoročno pa ili zna nešto što nitko drugi ne zna ili je jednostavno načinio ogromnu pogrešku iz razloga što se nije informirao. Istovremeno, to znači da je ogromnu pogrešku donio i Sosa.

Komentara 13

Avatar pandarean_brewmaster
pandarean_brewmaster
22:30 10.05.2021.

Znaci, prva rijec koju bi sad trebal nauciti je "schadenfreude"

LE
let3
23:11 10.05.2021.

Koji to njemački mediji posvećuju pažnju Sosi? Treba dosta googlati da bi se uopće nešto pronašlo.

VI
Vivian
23:32 10.05.2021.

Nikad cula za ovog, a sigurna sam da cu cuti jos manje nakon sto ode iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije