Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili bojkot

Navijači dortmundske Borussije protiv utakmica ponedjeljkom

Borussia - Monaco
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.01.2018.
u 07:07

Do sada su se utakmice prve njemačke lige igrale od petka do nedjelje, no vodstvo lige je odlučilo kako će se u proljetnom dijelu ove sezone pet utakmica igrati u ponedjeljak

Najvatreniji navijači njemačkog nogometnog velikana Borussije iz Dortmunda koji se okupljaju na južnoj tribini stadiona, takozvanom "žutom zidu", objavili su kako će bojkotirati utakmicu njemačkog prvenstva protiv Augsburga jer je zakazana za ponedjeljak, 26. veljače.

"Teška srca, ali i iz uvjerenja, odlučili smo da nećemo doći na utakmicu protiv Augsburga. Ova naša odluka nikako nije usmjerena protiv kluba, ali ne možemo i ne želimo prihvatiti da se bundesligaške utakmice igraju ponedjeljkom. Organizirati utakmice u terminima kada nitko nema vremena za odlazak na stadion pokazuje monstruoznu ravnodušnost prema socijalnoj komponenti koju nogomet ima za navijače koji ovaj sport čine tako važnim. Za ligu, koja se ponosi svojim rasprodanim stadionima, utakmice ponedjeljkom siguran su put u propast", stoji u priopćenju navijača Borussije.

Borussia - Monaco
1/9

Do sada su se utakmice prve njemačke lige igrale od petka do nedjelje, no vodstvo lige je odlučilo kako će se u proljetnom dijelu ove sezone pet utakmica igrati u ponedjeljak, a kao objašnjenje za tu odluku naveli su kako time daju dan odmora više klubovima koji igraju u europskim natjecanjima u prethodnom tjednu.

Prva bundesligaška utakmica zakazana za ponedjeljak je ona između Eintrachta iz Frankfurta i RB Leipziga 19. veljače, dok bi tjedan dana kasnije trebali igrati Borussia i Augsburg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije