Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLZEN

Navijači Dinama okupirali grad, nereda nema na vidiku: 'Samo nek' je veselja i piva'

Navijači Dinama u Plzenju
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
14.02.2019.
u 13:20

Podsjetimo, Dinamo igra prvu europsku utakmicu nakon zimske stanke još od 1970. godine. Utakmica je na rasporedu u 21 sat

Dinamovi igrači spremaju se u hotelu za večerašnju utakmicu s Viktorijom kojom bi mogli produžiti bajku zvano "europsko proljeće"

U toj borbi bodrit će ih i oko 600 navijača na tribinama, ali i u okolnim kafićima, gdje se od jutra skupljaju ljubitelji maksimirske momčadi.

Kad već ujutro u mirnom češkom gradu Plzenju čujete sirene, a znate da veliki broj navijača Dinama dolazi u taj grad zbog utakmice Viktorije i Dinama, prvo što vam padne na pamet jest da su već nastali nekakvi problemi. No, nije bilo ništa takvoga, sirene su bile zbog nekakvih uobičajenih gradskih problema, a ne zbog BBB-a. A njih je bilo od jutra u središtu grada, tu su bili oni koji su uspjeli nabaviti ulaznice, a i dobar dio njih koji se nadao da će ih uspjeti kupiti u Plzenju iako je već jučer oko podneva obustavljena svaka prodaja ulaznica.

Navijači Dinama u Plzenju
1/13

Navijači plavih skupljali su se na glavom gradskom trgu, pokraj katedrale. Bilo ih je u raznim skupinama, od po šest, do onih većih od 30-ak. Većina u crnom, s kapuljačama, tek su rijetki imali obilježja Dinama. Oko podneva su se velikom većinom povukli u pivnice ili su pak gradom šetali s pivom u rukama. Jer, pivo ovdje, u prijestolnici pivarske industrije, nije skupo. Čak se možete u pivu i okupati. No, naši dečki više su se kupali iznutra.

Na trgu nije bilo previše policije, tek je jedan kombi s nekoliko interventnih policajaca stajao je pokraj katedrale. Otišao bi pa se vratio jer posla za njih, srećom, nije bilo.

Samo jedna skupina prošla je trgom uzvikujući "Dinamo", svi ostali uglavnom su bili tiho i zaokupljeni svojim razgovorima. Nadamo se da će tako biti sve do utakmice i na samom stadionu.

>> Pogledajte izjavu navijača Dinama uoči utakmice s Viktorijom

– Nadam se da će biti puno naših navijača, da će biti dobrog raspoloženja i da će biti veselja i piva. I pobjede na kraju – kazao je navijač. 

Podsjetimo, Dinamo igra prvu europsku nakon zimske stanke još od 1970. godine. Utakmica je na rasporedu u 21 sat

>> Pogledajte trening Dinama uoči utakmice s Viktorijom

Ključne riječi

Komentara 17

ZO
zoranos
13:47 14.02.2019.

SLO 2 prenosi HRT 2 ne prenosi - zar ovo nije dovoljan razlog da se piše o novoj sramoti HRT-a??? MOLIM ČLANAK O HRT SRAMOTI VL!!!

DA
danijelrukavina4
13:30 14.02.2019.

Kako je ovo novi Dinamo, uvjeren da će i nogometaši i navijači dostojno predstaviti svoj klub. Navijačima želim dobru utakmicu, normalno, pobjedu našeg Dinama, i fer i sportsko navijanje. Pa neka pobijedi tko bude bolji. Želio bih vidjeti otvorenu utakmicu, bez ikakvih kalkulacija, pravu sportsku priredbu. Sretno igračima i navijačima.

DA
darkofu
15:19 14.02.2019.

Nema nereda gdje je starija ekipa,to je stara garda BBB.Oni vole naš Dinamo ,ponos hrvatstva. .To je ekipa koja se voli provesti ,potrošiti i navijati za sveti klub Dinamo.Nerede rade klošari i probisvjetovi bez mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije