Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO ZBOG HRVATSKE

Navijač vatrenih iz Indije: Želim oženiti Hrvaticu!

29.06.2018.
u 07:33

– Od svih mjesta koje sam dosad posjetio dojma sam kako bi mi na Havajima bilo najljepše živjeti. Isto tako nadam se da ću jednog dana doći u Hrvatsku kako bih uživo gledao Dinamo. Volim Dinamo Zagreb!

Skupina hrvatskih navijača iz Zaprešića i Zagreba, nazvana Patrola do gola, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dobila je novog člana, 30-godišnjeg Indijca Mangala Nagapattinama Srirama. On je u Rusiju doputovao samo zbog hrvatske reprezentacije kako bi je s tribina bodrio u velikom okršaju s Argentinom.

Hrvatsku sam zavolio zbog svojih prijatelja Ivana i Tomislava koji sa mnom u Kini rade kao teniski treneri. A sada smo svi tu u Rusiji kako bismo pružili potporu Hrvatskoj. Budući da Indije nema na SP-u, ja sam sad postao Hrvat, a isto tako moji prijatelji postanu Indijci kad moja zemlja nastupa na SP-u u kriketu – rekao je Mangal po dolasku iz Pekinga u moskovsku zračnu luku.

Hrvatska će daleko u Rusiji

Članovi patrole dočekali su ga te u znak dobrodošlice bacali u zrak. Tri dana proveo je s Hrvatima, a zbog njegova vedrog duha i odličnog smisla za humor sjajno se uklopio. Iz sveg grla pjevao je hrvatske navijačke pjesme, navijao s tribina, a potom i partijao s našim dečkima. Naravno, naučio je i poneku psovku, ali kad bi ih on izgovarao, to je bilo toliko smiješno da su navijači oko njega ronili suze radosnice.

1/5

– Vjerujem da Hrvatska može osvojiti svjetski naslov i silno bi me obradovalo kad bih je mogao vidjeti da podiže pobjednički pehar. Hrvati igraju uzbudljiv nogomet i ne postoji momčad koju ne mogu pobijediti. Budući da imam dosta prijatelja u Francuskoj, priželjkivao sam da će Danska biti suparnik Hrvatskoj u osmini finala. No, da je Dalićevu momčad zapala i Francuska, uvjeren sam kako bi opet Hrvatska slavila – naglasio je Mangal.

Simpatični Indijac mnogo je putovao, živio je osam godina u SAD-u, od čega najviše na Havajima, a obitelj mu je u Melbourneu u Australiji. No, u Hrvatskoj još nije bio.

– Od svih mjesta koje sam dosad posjetio dojma sam kako bi mi na Havajima bilo najljepše živjeti. Isto tako nadam se da ću jednog dana doći u Hrvatsku kako bih uživo gledao Dinamo. Volim Dinamo Zagreb! A ne bi bilo loše kad bih pronašao i ženu. Da, to bi bilo jako dobro za mene, no nisam siguran da bi bilo dobro i za nju – šali se 30-godišnjak.

Vrckavi Mangal često je na hrvatskom ponavljao omiljenu poštapalicu:

– Sutra ujutro nema treninga, samo party! Ajmo na pivu!

Zabavljalo je to dečke iz Patrole pa su mu za uspomenu poklonili majicu i kravatu s hrvatskim obilježjima.

Omiljena riječ – idemo

– Inače, omiljena riječ na hrvatskom mi je – “idemo”. Mislim da je to snažna riječ koja sadrži poziv na akciju – otkrio je Mangal te naglasio da je oduševljen SP-om.

– Sjajan je to sportski događaj koji uklanja granice i Rusi su napravili odličan posao ljubaznošću kojom su dočekali brojne navijače. Svi smo se osjećali kao kod kuće zahvaljujući pozitivnom duhu domaćina. Jedino što smo puno putovali pa nisam uspio mnogo vidjeti. Ali zauvijek ću pamtiti pobjedu nad Argentinom i dečke iz Patrole. Sjajno sam se proveo uz njih. Puni su nevjerojatne energije pa mi je drago što sam stekao prijatelje za cijeli život. Osjetio sam da su Hrvati otvorenog srca i da kod njih nema pretvaranja.

Ispričao je i kako mu je živjeti u Kini.

– Ondje radim kao teniski trener u zajedno s mojim hrvatskim prijateljima iz navijačke Patrole – Ivanom i Tomislavom. Duga je priča kako sam dospio u Kinu, no definitivno su njih dvojica zaslužni za moj boravak tamo. Zasad sam fokusiran na rad u Kini, ali planiram se jednog dana vratiti u Indiju – kaže Indijac i dodaje:

– Mnogo stvari volim u Kini, a najviše svoj posao. Isto tako ljudi, hrana, kultura i noćni život sjajni su u toj zemlji. Vjerujem da svi koji su boravili ondje dijele moje mišljenje. Naravno, nedostaju mi moja obitelj, prijatelji i indijska hrana, no ljudi koji me okružuju u Kini čine moj život ljepšim.

Mangal nam se javio i nakon što se vratio u Kinu.

– Gledao sam utakmicu s Islandom i oduševila me pobjeda Hrvatske s toliko novih igrača u sastavu. Takvo što može postići tek nekoliko momčadi na ovom SP-u. Recimo, mislim da to niti Francuska ne bi mogla. A to sve govori o snazi Hrvatske – zaključio je Mangal, Indijac koji će, ne sumnjamo, ponovno u “kockastom” dresu na tribinama navijati za Hrvatsku. 

>> Reprezentacija odradila trening

Komentara 9

DU
Deleted user
09:34 29.06.2018.

Samo nam jos ti tribas...Ludimo smo za migrantima.Cuj ozenio bi Hrvaticu,Boga ti.Kod nji se u Indiji gaze,piju vodu zarazenu salmonelom,rade za 2 rupija, a vozi zapregama.Ovom bi Varazdin bio Monte Carlo. Poceli su ih dovlaciti na mala vrata.I ovaj clanak je u sluzbi "propagande".Da lakse progutamo Pakistance,Indijce,Somalijce,Marsijance...Posto smo otjerali pitome,mrat cemo dovesti divlje.Hoce li nas obogatiti kulturnim dosezima kao sto su "grupna silovanja do smrtni" po cemu je Indija poznata? Ukrajince jos i mozemo progutati,ali ove tamnije tesko. Nasoj Vladi predlazem hitno uvest 50 000 Ukrajinki,i obecavamo vam da cemo popraviti natalitet. Ove nase nedaju Andrej,jedva svako drugi petak.. :))))

JT
Jedan_tamo
08:39 29.06.2018.

A u Indiji ako kao stranac imas odnos sa Indijkom oni te ubiju.

DU
Deleted user
08:55 29.06.2018.

Dovoljno glupih Hrvatica ima tako da bi ti se moglo čak i posrećiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije