Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI DRAGULJI

Navala NBA skauta u Zagreb zbog Šarića i Nurkića

Dario Šarić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
24.02.2014.
u 10:27

- Dario hoće napraviti nešto za ovaj klub. On motivira ostale, daje im energiju - ističe Slaven Rimac.

U završnicu Ćosićeva kupa (srijeda i četvrtak), košarkaši Cedevite i Cibone ući će sa samopouzdanjem koje se može mjeriti i s njihovom pozicijom na ABA ljestvici. Sa 16. pobjedom izborenom u Kragujevcu (78:61) Cedevita je praktički osigurala Final Four, a tome blizu je i Cibona nakon pobjede nad Krkom (92:78).

U preostalih pet kola (Zadar, MZT, Igokea, Široki, C. zvezda) Ciboni trebaju tri pobjede i možda će u njima Dario Šarić ostvariti svoj prvi triple-double, kad već nije u subotu (20 koševa, 14 skokova, 9 asistencija).

- Dario hoće napraviti nešto za ovaj klub. On motivira ostale, daje im energiju - ističe Slaven Rimac.

Cibonin trener tijekom igre nije znao da Šariću fali jedna asistencija.

- Da sam za zapisničkim stolom, ja bih mu upisao i tu desetu! - našalio se.

- Ja bih radio prekršaj da se to ne dogodi - nadovezao se u šali Krkin trener Aleksandar Džikić.

Kako je dvije godine bio pomoćni trener u Minnesota Timberwolvesima, Džikić je mjerodavan za analizu Šarićevih izgleda u NBA ligi:

- I energičnost je vještina, a nju Dariju nitko ne može uzeti. On nije četvorka koja se može braniti od snažnijih krilnih centara, no onaj trener koji igra brzu košarku i koji bude imao hrabrosti da mu posveti određeni broj napada, taj će profitirati. Neki smatraju da je u NBA bolje otići što prije radi prilagodbe jer odlazak tamo nije samo košarkaški već i kulturni i socijalni šok. Ja sam Šarićev poklonik i vjerujem da on uz malo sreće može imati važnu karijeru u NBA ligi.

A što ako ostane u Europi?

- Ni tada neće pogriješiti. Za njega je najvažnije da strateški planira, ne na godinu, već na pet, šest, deset godina. Mora oko sebe imati ljude koji će mu to isplanirati, ali ne i one “yesmenove” koji mu sve odobravaju.

Sve ovo isto vrijedi i za Cedevitina centra Jusufa Nurkića, također NBA kandidata. Juku je u subotu navečer gledalo osam NBA skauta, a on im je uzvratio sa 16 koševa i 15 skokova u 20 minuta.

- Nurkić je sada 24., no zaslužuje da bude među prvih 16 izbora - ističe novinar Draft Expressa Jonathan Givony.

S obzirom na aktualne draft prognoze (Šarić 11., Nurkić 24.), očekivati je da će mnogi NBA skauti u srijedu i četvrtak biti u Zagrebu.

Komentara 2

NE
NeviniJanez
13:04 24.02.2014.

Pa bilo bi lijepo da bar jedna hrvatina ponovo zaigra u NBA ligi jer tamo iz bivše Juge danas uglavnom hara i blista naš Slovenaca i Europejac Goran Dragić.

PE
perxxx
14:11 24.02.2014.

steta nurkic nije nas,bude strasan centar ali malo mi izgleda svojeglav da nekazem glup....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije