Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZGLEDALI SU DOBRO NA TERENU'

Nastavlja se prepucavanje: 'Probleme nitko nije prijavio, a oni nisu htjeli našu pomoć'

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Slovenija - Švedska
Slavko Midzor/PIXSELL
27.01.2021.
u 13:24

Kada je liječnik pozvao te igrače na pregled, liječnik reprezentacije je to odbio. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Sva ponuđena pomoć je odbijena

Slovenci su ispali s prvenstva pa se požalili na crijevnu virozu i kako su njihovi igrači 'vrištali od bolova, padali u nesvijest u vlastitoj bljuvotini...' Sve to su osporili Danci i rekli da je to glupost, a da su Slovenci naručivali dostavu pizze i da oni za to imaju fotografije kojima mogu potkrijepiti tu tvrdnju.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši došli kući

Nismo dugo morali čekati na odgovor Slovenaca...

-Želimo istaknuti kako je naša reprezentacija konzumirala isključivo hranu iz hotela ili hotelske dostave u sobu kao što je pizza. Što se tiče vode, pili smo isključivo onu u bocama - stoji u novom priopćenju Slovenskog rukometnog saveza, ali su onda i djelomično ublažili svoje žaljenje na turnir. 

- Nikad nismo tvrdili da nam se to dogodilo s nečijom namjerom, ali činjenica je da su neki naši igrači oboljeli. Budući da su svi u hotelu imali jednake uvjete, a nisu imali toliko problema kao mi, teško je zaključiti što se doista dogodilo. 

Na cijelu je situaciju reagirao i IHF čiji je predsjednik Egipćanin Hassan Moustafa.

- IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu je li se zbilja radilo o trovanju hranom, a potom smo obavijestili Sloveniju o zaključcima izvještaja Ministarstva zdravstva. Jedan se slovenski igrač prijavio u kliniku u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa želucem i proljevom. Tamo je dobio liječničku skrb, a nakon toga je liječniku voditelj slovenske delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te da probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom. No kada je liječnik pozvao te igrače na pregled, liječnik reprezentacije je to odbio. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo istaknuti kako je sva ponuđena pomoć odbijena. Nakon toga je organiziran sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se provjerile tvrdnje o sličnim problemima, no nitko nije prijavio te probleme - tvrde u IHF-u.

- Nismo primili niti jednu pritužbu na hranu od bilo kojeg sudionika prvenstva. Također, u reprezentaciji Bjelorusije, koja je dijelila švedski stol sa Slovenijom, nije prijavljen nikakav problem - zaključio je IHF i na kraju poklopio naše susjede:

- Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro unatoč tvrdnjama da su i ta devetorica koja su igrala imala probleme. Na početku drugog dijela utakmice vodili su s pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni.

Slovenci nisu bili jedini koji su se žalili na crijevnu virozu, odnosno, 'The Cairo Quickstep', ali su oni bili najglasniji po tom pitanju budući da se to njima dogodilo pred ključnu utakmicu za ostanak na turniru i to protiv domaćina Egipta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije