Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO u prvoj utakimici EP-a u Beogradu Hrvatska pobijeđena od Italije 8:9

Naši umjesto mreže pogađali vratnice

vaterpolo-txt2.jpg
import
01.09.2006.
u 18:43

Hrvatski vaterpolisti nisu u prvoj utakmici na prvenstvu s Italijom dokazali da su jedan od kandidata za medalju na Euru u Beogradu. Odigrali su ispod svih očekivanja i poraženi su od Italije s 8:9, u utakmici u kojoj su nekoliko puta dolazili do poravnjanja ali niti jednom nisu uspjeli prijeći u vodstvo. Imali su priliku za to već pred kraj prve četvrtine kada je pri omjeru 2:2 Marković bio sam u protunapadu ali je Tempesti obranio njegov udarac, iako su u našem taboru vidjeli prekršaj za peterac njegova čuvara.

Talijani su nakon toga poveli sa 5:2, a naši igrači 12 minuta nisu postigli pogodak. Nisu realizirali čak prvih 6 napada s igračem više, pa je kao sunce nakon kiše uslijedilo razdoblje između 19. i 20. minute kada su izabranici Ratka Rudića u samo minutu i 24 sekunde zabili 3 pogotka. Došli su, dakle, na 5:5, poslije i na 6:6, ali Talijani su nam opet pobjegli na 8:6, pa na 9:7... imali smo i posljednji napad od 245 sekunde, ali naši igrači opet nisu bili uspješni. A čak 6 puta pogodili su okvir vrata!

- Dali smo sve od sebe, ali nije nas išlo. Šut nam je bio slab, napad s igračem više očajan. Vjerujem da ćemo s Mađarima bit uspješniji, neće im bit lako s nama - kazao je Andro Bušlje, jedan od četvorice jugaša u našoj reprezentaciji.

Čini se da je u naših igrača bilo i previše grča, a izbornik Ratko Rudić ukazao je i na sudački kriteriji koji je dopuštao Talijanskim igračima brutalan presing.

- Takav talijanski pritisak izmorio je naše igrače i oni u završnici nisu imali dovoljno usredotočenosti za udarac. S druge strane, nas su kad smo zaigrali na isti način isključivali. Odigrali smo nekako prefino. S Mađarima će sve osim našeg poraza biti senzacija, ali ćemo sve učiniti da pobijedimo u ostalim utakmicama i da ipak ostanemo u konkurenciji za odličja - ustvrdio je izbornik Ratko Rudić. U isto vrijeme, u 18:45 sati, Hrvatska se danas sastaje s Mađarskom.

Hrvatska - Italija 8:9 (2:2, 0:2, 4:3, 2:2)

TIJEK UTAKMICE

1. četvrtina (2:2)
Prvi napad imala je Hrvatska nakon što je Bošković dobio borbu za loptu, ali je Italija prva povela golom s igračem više.

Dvije minute kasnije Vranješ asistira za Đogaša koji izjednačuje rezultat.

Talijani dobro igraju s igračem više i preko Feluga povećavaju vodstvo. Naši drže priključak preko Boškovića.

U prvoj četvrtini nismo iskoristili tri igrača viče, dok su naši protivnici u tri prigode dvaput bili uspješni.

2. četvrtina (0:2)
Drugi period utakmice započinje kontranapadom Italije, dva azzura idu na našeg vratara Pavića koji sjajno brani i zasad je prvo ime naše momčadi.

Potom se otvorila kontra Hrvatskoj, ali je talijanski vratar uzvratio Paviću i sačuvao mrežu. Ostaje 2:2.

Još jednom po istom receptu, lošom obranom s igračem manje, Italija dolazio do vodstva 3:2, a nakon treće vratnice Hrvatske Italija odlazi na dva razlike nakon još jednog igrača više. 2:4

Hrvatska igra loše, poglavito u napadu, Ratko Rudić će trebati prodrmati naše reprezentativce. Suci odlično vode susret i ne možemo ih kriviti zbog manjeg broja isključenja protivnika (šest puta u dvije četvrtine). Talijani su, naprotiv, vrlo efikasni. od osam igrača više iskoristili su četiri.

3. četvrtina (4:3)
Prvi put na utakmici Talijani prvi dolaze do lopte. Reprezentacije su nakon dvoje četvrtine promijenile strane.

Prekršaj u napadu Talijana, ali Hrvatska bez igrača više ne uspijeva ni pucati. Ostaje dva razlike za Italiju.

Stanje postaje alarmantno nakon gola Di Costanza s igračem više. Srećom, Đogaš odmah s igračem više smanjuje na 3:5.

Nakon još jednog propalog napada Italije, Rudić zove time-out, naši počinju napad s igračem više s centra, a realizira ga Antonijević. 5:4 za Italiju.

Sjajnim pogotkom iz daljine Bošković izjednačava na 5:5 (treće izjednačenje Hrvatske. Italija opet dolazi do vodstva preko Scottija, ali Hrvatska u petoj minuti 3. četvrtine preko mladog ljevaka Jokovića iz daljine izjednačava na 6:6. Italija je imala prigodu za 7:5, ali je Pavić obranio.

Novo vodstvo Italije preko Di Costanza (drugi njegov gol) s igračem više. Hrvatsku u izjednačenju sprečava još jedna vratnica.

Hrvatska pred kraj 3. četvrtine dva puta s igračem više radi krivo dodavanje, no ipak upućujemo udarac kojeg vratar Italije brani.

4. četvrtina (2:2)
Talijani brže plivaju i imaju prvi napad za posljednjih osam minuta. U prvom napadu isključen je Bušlje. Prigodu koristi Buonocore. 6:8.

Đogaš pokušava žabicom iz daljine, ali talijanski vratar to odbija do svoje obrane i propada nova prigoda za odlazak na minus jedan.

Pet minuta prije kraja polukontra Hrvatske, Đogaš odlično za Boškovića koji zabija za 7:8.

Italija radi prekršaj u napadu, Hrvatska ima prigodu za izjednačenje, i to s igračem više. Izborio ga je naš centar Pavlović. Izjednačenje je propustio Đogaš koji je loše pucao u blok.

Italija na tri i pol minute od kraja igra presing, naši izrađuju udarac, ali opet vratnica. Time-out za Italiju, ostaje 7:8.

Na dvije i pol minute do kraja treće izjednačenje za Štritofa, a Felugo pogađa za 9:7 i primiče Italiju pobjedi.

Ipak, na dvije minute dio kraja pogađa Marković i smanjuje na 8:9. Potom tešku loptu brani Pavić. Imamo prigodu za odlazak u egal. No, Hrvatska opet olako gubi loptu, a Italija zove time-out. Do kraja je 50 sekundi.

Italija u posljednjoj minuti drži loptu, protiče cijeli napad, a Rudić pred posljednji napad 24 sekunde do kraja traži time-out.

U posljednjem napadu lopta ide na centra Burića kojeg Talijani fauliraju, ali suci ostaju nijemi pa na semaforu ostaje konačnih 8:9.

(M. R., Hina)


Hrvatska - Italija 8:9

Beograd: Plivalište Tašmajdan.
Gledatelja: 500.
Suci: Radu Matache (Rum) i Jan Bohat (Slk).

HRVATSKA: Pavić, Đogaš 2, Bošković 3, Antonijević 1, Joković 1, Marković 1, Burić, Pavlović, Vranješ, Štritof, Premuš, Bušlje.
Izbornik: Ratko Rudić

ITALIJA: Tempesti, Do Costanco 2, Benciyenga 1, Scotti 2, Felugo 2, Prescciutti 1, Giacoppo, Fiorentini, Galletta, Buonocore 1, Giorgetti, Rizzo, Calcaterra, Violetti.
Izbornik: Malara.

Realizacija igrača više:
Hrvatska 10/2
Italija 12/8

Peterci:
Hrvatska -
Italija -


Kretanje rezultata

0:1 - Bresciutti (igrač više)
1:1 - Đogaš
1:2 - Felugo (igrač više)
2:2 - Bošković
2:3 - Scotti (igrač više)
2:4 - Bencivenga (igrač više)
2:5 - Di Costanzo
3:5 - Đogaš (igrač više)
4:5 - Antonijević (igrač više) 5:5 - Bošković
5:6 - Scotti (igrač više)
6:6 - Joković
6:7 - Di Costanzo (igrač viče)
6:8 - Buonocore (igrač više)
7:8 - Bošković
7:9 - Buonocore (igrač više)
8:9 - Marković

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije