Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Horvat:

'Naši mladi igrači nisu na SP-u igrali puno, ali su 20 posto bolji'

Stipe Mandalinić
NPH/Pixsell
09.02.2013.
u 10:16

- Zagreb teži igranju kao reprezentacija, samo je na 40 posto te razine - dodaje kapetan CO Zagreba.

Rukometašima CO Zagreba u borbi za mjesto u skupini koje vodi u osminu finala Lige prvaka dobro je došla pobjeda Kadettena nad PICK Szegedom (36:29) u 8. kolu. No, da bi ostvarili cilj zagrebaši moraju odraditi i svoj dio posla. A prva je zadaća u subotu u Areni (18 sati, HTV 2) pobijediti Dinamo iz Minska.

Dinamovih 9 sa SP-a

Zagrebaši imaju šestoricu brončanih igrača (Zlatko Horvat, Filip Ivić, Luka Stepančić, Stipe Mandalinić, Lovro Šprem i Marino Marić) i kompletan stručni stožer s nedavnog Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, u suparničkoj momčadi su sa tog SP-a petorica bjeloruskih reprezentativaca (Brovka, Babičev, Dž. Rutenka, Nikulenkaj, Šilović), dvojica ruskih (Atman, Bogdanov) i dvojica crnogorskih (Mijatović, Ševaljević). Je li mnogo brončanih i jamstvo pobjede?

– U našoj je momčadi mnogo mladih igrača koji su tek ušli u reprezentaciju, njihova minutaža nije bila velika, nisu bili nositelji igre. SP je za njih sjajno iskustvo, motiv više i procjenjujem da su bar 20 posto bolji nego što su bili uoči ove sezone – kaže kapetan zagrebaša Zlatko Horvat, jedini od brončanih u momčadi s dugogodišnjim reprezentativnim iskustvom.

Reći će Horvat i da Zagreb teži tome da igra kao reprezentacija, ali da je zasad na tek 40% od te razine. I dometnuti da je dva tjedna bilo dovoljno da se društvo vrati u klupski \"film\".

– Ugođaj je i u nacionalnoj vrsti i u klubu odličan. I u svakoj utakmici idemo po pobjedu. U reprezentaciji mi je lakše igrati, mnogo je afirmiranih suigrača koji drže leđa, u klubu je na meni veći pritisak, ali gušt mi je igrati pod pritiskom – usporedio je Horvat.

Već stigla dva sponzora

A dokapetan Josip Valčić našao je prednost za zagrebaše:

– Igrači bjeloruske momčadi na SP-u su više igrali i više se potrošili od naših. Osim toga, u odnosu na onih 27:27 iz Minska kada smo izgubili pobjedu u zadnjoj sekundi, sada smo mirniji u igri, bolje posloženi.

Uz momčad, aktivna je i uprava. Jučer se krenulo u osnivanje Kluba malih sponzora, cilj je okupiti ih stotinu, a prvi su trešnjevačka tvrtka za prodaju nekretnina Opereta i istarski vinar Prelac. Oslanjajući se na takvu strategiju Lokomotiva je 1991. osvojila Kup IHF-a...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije