Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Nashville napravio najveće iznenađenje i 'pomeo' Chicago

Nashville - Chicago
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.04.2017.
u 10:52

Slavljem 4-1 pred svojim navijačima u noći sa četvrtka na petak hokejaši Nashvillea napravili su najveće iznenađenje prvog kruga doigravanja za Stanley Cup izbacivši u četiri utakmice Chicago koji je u osnovnom dijelu sezone bio najbolja momčad Zapadne konferencije NHL-a.

I u četvrtoj utakmici najveće zasluge za pobjedu Predatorsa ima finski vratar Pekka Rinne koji je obranio 30 od 31 pokušaja gostujućih hokejaša. Rinne je u prve dvije utakmice odigrane u Chicagu ostavio Blackhawkse bez pogotka, a u četiri dvoboja primio je svega tri gola. Nakon prve trećine bez pogodaka, Predatorsi su u razdoblju od 30. do 51. minute izgradili tri gola prednosti pogocima Romana Josija (30, 51) i Coltona Sissonsa (49) te tako slomili otpor Chicaga. Gosti su nakratko vratili nadu u preokret golom Jonathana Toewsa (55), ali je Viktor Arvidsson (59) pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 4-1.

Otkako je uveden sadašnji sustav doigravanja, Chicago je postao prva momčad koja je imala status prvog nositelja, a završila natjecanje u prvom krugu bez ijedne pobjede. Nashville će u drugom krugu igrati protiv boljeg iz dvoboja St. Louisa i Minnesote u kojem St. Louis vodi 3-1, a peta utakmica se igra u Minneapolisu u subotu (21 sat po srednjoeuropskom vremenu).

Aktualni prvak Pittsburgh pred svojim je navijačima svladao Columbus sa 5-2 i u pet utakmica izborio mjesto u drugom krugu doigravanja. Phil Kessel (10) je načeo obranu Blue Jacketsa, a Bryan Rust (22, 24) dotukao s dva brza pogotka na početku druge trećine. Ipak, William Karlsson (30) i Boone Jenner (33) vratili su Columbus u igru. Nada gostiju trajala je do 46. minute kad je Sidney Crosby pogodio za 4-2, a samo 51 sekundu poslije Scott Wilson je postavio konačnih 5-2. Vratar Penguinsa Marc-Andre Fleury je morao braniti čak 51 udarac od kojih je zaustavio 49 i još jednom se pokazao u sjajnom izdanju.

NY Rangersi su još jednom šokirali navijače Montreala u prepunom Bell Centreu svladavši Canadiense sa 3-2 u produžetku za vodstvo 3-2 u seriji. Pobjednički pogodak postigao je Mika Zibanejad u 15. minuti produžetka, nakon što je domaća momčad dvaput vodila tijekom osnovnog dijela utakmice. Za 1-0 pogodio je Artturi Lehkonen (13). Izjednačio je Jesper Fast (16), a novo vodstvo domaćima donio je Brendan Gallagher (17). No, to je bio posljednji gol koji je primio Henrik Lundqvist. Brady Skjei je u 39. minuti izjednačio na 2-2 i s tim se rezultatom ušlo u produžetak u kojem su gosti stigli do pobjede i mogućnosti da u noći sa subote na nedjelju (2 sata) u svom Madison Square Gardenu izbace Montreal.

Do šeste je utakmice stigla i serija Edmontona i San Josea nakon što su u noći sa četvrtka na petak Oilersi u svom Rogers Placeu svladali Sharkse sa 4-3 u produžetku, nadoknadivši zaostatak od 1-3. Patrick Maroon (6) je doveo Edmonton u vodstvo, ali su gosti odgovorili sa tri pogotka. Mikkel Boedeker (11), Patrick Marleuau (16) i David Schlemko (29) bili su strijelci za Sharkse. Mark Letestu (39) je smanjio zaostatak Oilersa, a utakmicu je u produžetak odveo Oscar Klefbom pogotkom u 58. minuti. Za pogodak vrijedan vodstva Edmontona 3-2 u seriji pobrinuo se David Desharnais u 19. minuti produžetka. San Jose će u noći sa subote na nedjelju (4.30 iza ponoći) pred svojim navijačima pokušati izboriti odlučujuću, sedmu utakmicu.

>>Prijeti im četverogodišnja suspenzija: Jedan mladostaš izbjegao dati uzorak, drugi ga krivotvorio

NHL doigravanje - rezultati, 20.4.

ISTOČNA KONFERENCIJA
Montreal - NY Rangers   2-3 (produžetak)
(NY Rangers vode sa 3-2 u seriji)

Pittsburgh - Columbus   5-2
(Pittsburgh je prošao dalje sa 4-1)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Nashville - Chicago   4-1
(Nashville je prošao dalje sa 4-0)

Edmonton - San Jose   4-3 (produžetak)
(Edmonton vodi sa 3-2 u seriji)    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije