Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekivao takav rasplet

Napustio svoj dom, pa se našao u žarištu zaraze

Adrian Šemper
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/3
13.06.2020.
u 07:00

Bio sam fokusiran na treninge, vježbao sam dva puta dnevno sa svojim trenerom Markom Petrovićem iz Beograda preko videoveze - kaže Adrian

Nakon što je talijanski drugoligaš Chievo iz Verone ovoga tjedna aktivirao otkupnu klauzulu od milijun i pol eura za našega mladoga reprezentativca, 22-godišnjega Adriana Šempera, taj je mladić iz Sesveta postao najskuplji hrvatski vratar kojega je Dinamo ikada prodao.

Naime, bivši reprezentativci Butina i Vasilj odlazili su u Belgiju, odnosno Tursku bez odštete, Kelava u Udinese za 600.000 eura, a jedini vratar na kojemu je Dinamo doista zaradio bio je Portugalac Eduardo Carvalho, prodan navodno za pet milijuna eura u Chelsea.

Šemperov transfer ima, primjerice, istu vrijednost kao i svojedobno Kranjčarov u Hajduk, a viši je od Kramarićeva u Rijeku (1,2 milijuna eura).

Tako je Dinamo napravio još jedan sjajan posao jer za milijun i pol eura prodao je vratara sa samo 12 nastupa za plave, a profitirat će i Adrian budući da se u Italiji afirmirao i izgradio si status jednoga od najboljih vratara Serie B.

Nema više neizvjesnosti

– Očekivao sam ovakav rasplet svoje karijere. Naime, već prije nekoliko mjeseci u klubu su mi rekli kako su jako zadovoljni mnome i da će ići u otkup ugovora. Iskreno, i ja sam to priželjkivao, i sada sam zadovoljan, nema više nikakve neizvjesnosti, igrač sam Chieva do 2024. godine – kazao nam je jučer Šemper u telefonskom razgovoru.

Jesu li se iz Dinama raspitivali za vašu situaciju?

– Jesu, bio sam u kontaktu s Markom Vukelićem, koji se raspitivao kakvi su planovi Chieva sa mnom. No, i da je htio, Dinamo tu ništa nije mogao. Klauzula je aktivirana i sada je ta priča završena – nastavlja Šemper.

Dinamo vas je promovirao, a Chievo afirmirao; koja je za vas bila važnija stanica karijere?

– Dinamu ne mogu zaboraviti što je napravio za mene. U Dinamu sam počeo braniti već sa šest godina, tu sam prošao kompletnu školu i na tome ću mu uvijek biti zahvalan. Kao 6-godišnjak došao sam u ruke Marija Jozića, a ključne godine razvoja proveo sam uz pokojnoga Alena Dautbegovića. On je bio dosta strog i zahtjevan, ali sam nevjerojatno puno naučio od njega. Chievo mi je pak dao šansu u Serie A kao mladome vrataru, imali su povjerenja u mene i strpljenja, te se sad ispostavilo kako je dolazak u Veronu bio pravi potez – ističe Adrian.

Za Dinamo je u sezoni 2016./2017. branio u Ligi prvaka protiv Lyona i Juventusa te u dvije utakmice primio sedam komada. Tada je imao samo 18 godina i nakon toga praktički nestao sa scene. Žalite li što vam Dinamo nije dao više prilike?

– Ne, ne žalim ni za čim. Stvari su se u mojoj karijeri poslije toga sjajno posložile. S 21 godinom debitirao sam u Serie A i skupio šest nastupa. Utakmicu života odigrao sam protiv Intera na San Siru, u svibnju prošle godine, kada sam, unatoč porazu 0:2, dobio ocjenu 8 i nakon Ivana Perišića bio sam najbolje ocijenjen igrač na terenu. Obranio sam nekoliko zicera Perišiću, Icardiju, Lautaru... i tada me praktički cijela Italija upoznala – prisjeća se Adrian vrhunca karijere.

U ovoj sezoni skupio je 25 nastupa za Chievo u Serie B, primio 24 pogotka i u osam utakmica sačuvao mrežu netaknutom. Prvenstvo se nastavlja sljedećeg tjedna, a Adrian će u vatru 20. lipnja protiv Crotonea.

– Trenutačno smo na osmoj poziciji koja vodi u doigravanje za plasman u prvu ligu. Do play-offa je još deset kola, očekujem da ćemo još napredovati te ozbiljno napasti Serie A. Hellas Verona je prošloj sezoni bila petoplasirana u Serie B pa se kroz play-off probila do prve lige.

Pazio da ne dobije na kilaži

Kako ste podnijeli dramu s koronavirusom u Italiji?

– Iako sam bio u žarištu zaraze, nastojao sam se od nje distancirati i na nju ne misliti. Bio sam fokusiran na treninge, vježbao sam dva puta dnevno sa svojim trenerom Markom Petrovićem iz Beograda preko videoveze. On je ujedno i nutricionist pa sam pazio i da ne dobijem na kilaži. Iako pizzi povremeno ne mogu odoljeti, sada sam na 89 kg, što je na mojih 195 cm visine optimalno – naglasio je Adrian.

Odnedavno ste u rukama poznatog menadžera Pastorella koji zastupa i Kramarića, Lukaku, Schmeichela, Candrevu... Je li to siguran put u veći klub od Chieva?

– Ne zamaram se time, moj je prvi cilj zadržati formu u kojoj sam bio i izvući s Chievom najbolje iz ove sezone – zaključio je Šemper.

>>>> BBB dobili bitku, na Valentinovo 2000. vraćeno ime Dinamo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije