Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policijsko priopćenje

Naprava na Old Traffordu bila je slična eksplozivnoj, ali nije mogla funkcionirati

Old Trafford
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.05.2016.
u 22:52

Susret Premijer lige između Manchester Uniteda i Bournemoutha otkazan je nakon što je na stadionu pronađen sumnjivi paket. Stadion je potom evakuiran

Sumnjivi paket koji je uništen u kontroliranoj eksploziji na stadionu Manchester Uniteda Old Trafford u nedjelju bio je "iznimno sličan eksplozivnoj napravi" ali nije mogao funkcionirati, priopćila je britanska policija.

Susret Premijer lige između Manchester Uniteda i Bournemoutha otkazan je nakon što je na stadionu pronađen sumnjivi paket. Stadion je potom evakuiran.

– Sada je završila kompletna procjena i utvrđeno je da sumnjiva naprava nije mogla funkcionirati. Pretraga stadiona još uvijek je u tijeku – kazala je policija na Twitteru.

Britanski mediji javili su da je stadion evakuiran pola sata prije utakmice, budući da je na sjeverozapadnom dijelu tribine stadiona pronađen sumnjiv paket.

Policija je obavila analizu paketa te uz pomoć pasa pretražila čitavo područje, te na kraju pozvala vojni protueksplozivni odjel.

– Stručnjaci za eksplozivne naprave izveli su kontroliranu eksploziju na stadionu Old Trafford – priopćila je policija na Twitteru.

Klub je u priopćenju na web stranici rekao da je susret otkazan prema savjetu policije.

– Ne donosimo olako takve odluke, a danas smo to napravili kako bismo zajamčili sigurnost svih nazočnih – rečeno je iz policije.

Zasad nije poznato kada će se održati odgođen susret. U priopćenju na Twitteru, Premijer liga kaže da će se pokušati pronaći datum "što je prije moguće".

– Susret se definitivno mora odigrati, ali postoje logistička pitanja koja se najprije moraju riješiti – kaže se u priopćenju.

– Kada se radi o sigurnosti, jasno je da Manchester United i Premijer liga stavljaju sigurnost navijača i zaposlenika na prvo mjesto.

>>Na Old Traffordu policija izvela kontrolirane eksplozije i uništila sumnjiv paket!

Komentara 2

TH
than
01:05 16.05.2016.

Postavlje se jednostavno pitanje tipa kako je moguce da netko unese paket na stadion Old Trafforda ?!?!?! Cak niti na ono ruglo od Maksimira ne mozes unijeti nikakav paket. I za kisobran te da ne kazem sto....

MA
manaslu
09:02 16.05.2016.

Evo vam službenog priopćenja ali ni ovo ne možete prenijeti kako treba: ''The discovery of the device, earlier described by police as "incredibly lifelike" but not viable, forced the club's Premier League match against Bournemouth to be abandoned. "Following today'sday's controlled explosion, we have since found out that the item was a training device which had accidentally been left by a private company following a training exercise involving explosive search dogs," Assistant Chief Constable John O'Hare of the Greater Manchester Police said in a statement. "Whilst this item did not turn out to be a viable explosive, on appearance this device was as real as could be, and the decision to evacuate the stadium was the right thing to do, until we could be sure that people were not at risk."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije