Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privedena četvorica

Napadač na Srbe isti je mladić koji je divljao na Poljudu nakon Gzire?

Foto: Ivo Čagalj/Duško Jaramaz/PIXSELL
28.08.2019.
u 21:48

Policija je podnijela kaznene prijave protiv pet osoba, a za nekima se još traga

Sve govori da su svi napadači na Srbe u Uzdolju kod Knina pripadnici navijačke skupine Torcida. Četvorica su privedena, jedan je u bijegu, dok se za desetoricom još uvijek traga.

Petorica kojima je dosad utvrđen identitet evidentirani su prekršajno i kazneno zbog navijačkoga nasilja, a tetovaža na nozi jednoga od njih nameće zaključak da je sudjelovao u incidentu na Poljudu kada je Hajduk izgubio od Gzire u prvom kvalifikacijskom kolu Europske lige.

Da bi to mogao biti upravo taj mladić, govore i agencijske fotografije, a policija je demantirala informaciju da se među zasad uhićenima nalazi i mladić koji je sudjelovao u napadu na skupinu sezonaca na Braču ovog ljeta.

- Kao dio navijačke skupine iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, temeljem prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta.

Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači su ostali u automobilima - kazao je načelnik šibensko-kninske policije.

- Policija je podnijela kaznene prijave protiv pet osoba zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i zbog kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda. Četiri osobe su privedene i ispitao ih je zamjenik državnog odvjetnika, dok je jedna osoba u bijegu.

Njima se stavlja na teret da su 21. kolovoza pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli tjelesne ozljede nekima od prisutnih.

Nakon ispitivanja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke, remetiti kazneni postupak te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer su svi prekršajno evidentirani prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i kazneno evidentirani. 

Od ovih koji su sada privedeni nitko nije bio umiješan u napad u Supetru na Braču, ali prema informacijama kojima raspolažemo, sudjelovalo je više od pet osoba, policija dalje radi izvide - nadovezao se na to glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Emilijo Kalabrić.

>>> VIDEO Vlasnica kafića u Uzdolju o napadu 

 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
22:16 28.08.2019.

Ni Pupavcu to nije prvi govor mržnje protiv RH, zašto i njega se ne uhapsi zbog govora mržnje i blačenja RH

KA
kajinx
23:07 28.08.2019.

Isto ovako je murija hvatala crtače svastike na Poljudu.

MA
maltez
22:58 28.08.2019.

Ajmo sutra torcida i branitelji kao ovi danas u Rijeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije