Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga nacija

Napadač hrvatskog prvaka dvaput zabio Njemačkoj, Španjolska razočarala!

Mario Gavranović
Foto: DPA/Pixsell
1/2
13.10.2020.
u 23:01

U derbiju skupine 1 Lige C Luksemburg je u Podgorici pobijedio Crnu Goru sa 2:1. Sada obje ekipe imaju po devet bodova, no Luksemburg je bolji u međusobnom susretu

Njemačka i Švicarska odigrale su u Kölnu u Ligi nacija sjajnu utakmicu sa šest golova koja je na koncu završila 3:3, dok je u drugom susretu skupine 4 Ukrajina u Kijevu pobijedila Španjolsku sa 1:0.

Švicarska je vodila sa 2:0 i 3:2, ali je domaćin uspio izjednačiti, a u završnici bio bliži pobjedi.

Gosti su poveli u petoj minuti golom napadača Dinama Marija Gavranovića. Shaqiri je ubacio iz kornera, njemačka obrana izbila je loptu na rub kaznenog prostora gdje ju je Freuler vratio pred njemačka vrata do Gavranovića koji je lijepo glavom zabio za 1:0.

U 26. minuti Švicarska je povela sa 2:0 nakon brze konte koju je u pogodak pretvorio Freuler. No samo dvije minute kasnije Werner je smanjio na 1:2.

Njemačka je mogla izjednačiti u 48. minuti, no Kai Havertz je pogodio stativu. Ipak, sedam minuta kasnije Havertz je zabio za 2:2. Radost domaćina kratko je trajala jer je Gavranović u 57. minuti doveo Švicarsku u novu prednost. Golijada se nastavila u 60. minuti kada je Gnabry sjajno petom na Wernerovu asistenciju izjednačio na 3:3. 

Do kraja susreta Njemačka je bila bliža pobjedi, ali Švicarska je uspjela obraniti remi. U posljednjim trenucima susreta gosti su ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog isključen Schar.

U drugom susretu iz ove skupine Ukrajina je u Kijevu pobijedila Španjolsku sa 1:0 nanijevši Furiji prvi poraz u skupini.

Gosti su dominirali, no bodove je osvojio domaćin, a pogodak odluke zabio je Cigankov u 76. minuti. Španjolska je najbliže golu bila u 64. minuti kada je Rodri pogodio vratnicu.

Na ljestvici vodi Španjolska sa sedam bodova, Njemačka i Ukrajina imaju po šest bodova, a na začelju je Švicarska s dva boda.

U derbiju skupine 1 Lige C Luksemburg je u Podgorici pobijedio Crnu Goru sa 2:1. Sada obje ekipe imaju po devet bodova, no Luksemburg je bolji u međusobnom susretu.

Ivanović je u 34. minuti zabio za vodstvo domaćina, a izjednačio je Muratovic u 42. minuti. Pobjedu gostima donio je Sinani u 86. minuti.

U posljednjim trenucima susreta njemački sudac Sascha Stegemann je pokazao tri crvena kartona - dva domaćem sastavu, a jedan gostima. Zbog međusobnog udarnja u petoj minuti nadoknade isključeni su Janković i Thil, a minutu kasnije kod domaćina je pocrvenio i Simić.

U drugom susretu iz ove skupine Azerbajdžan i Cipar su odigrali bez golova. Domaćin je u 27. minuti imao kazneni udarac kojeg nije realizirao Garajev.

Ključne riječi

Komentara 2

OK
okolokere
23:10 13.10.2020.

Kad igrač GNK Dinamo za reprezentaciju Švicarske zabije dva gola protiv njemačkog elfa onda bi to za agencijujedne zemlje nastale raspadom SFRJ mogla biti vijest vrijedna imena kluba i igrača u naslovu. No kako se radi o agenciji koja s tom zemljom ima malo što zajedničko logično je da u naslovu nema ničeg konkretnog. Tko je tu gori agencija ili redakcija prosudite sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije