Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Windsurfing

Nakon WRC-a Hrvatska domaćin u još jednom natjecanju svjetske razine

Enrico Marotti
Foto: vl
1/3
17.05.2021.
u 15:18

WT utrka jedrenja na dasci koja se vozi u sklopu Professional Windsurfing Asocijacije u Bolu na Braču na rasporedu je od 2. do 7. srpnja ove godine.

Hrvatska je ponovno dokazala da je zemlja koja može organizirati i ugostiti vrhunsko sportsko natjecanje svjetske razine. Nakon WRC-a krajem travnja kada smo po Lijepoj našoj pratili najbolje relijaše svijeta, u Bol na Braču početkom srpnja doći će najbolji windsurferi.
Nije Bol nepoznanica, regate se tamo održavaju posljednjih 20 godina, a zadnje tri sve su na profesionalnoj razini. Naime, od 2. do 7. srpnja ove godine čeka nas jedna od službenih WT utrka jedrenja na dasci koja se vozi u sklopu Professional Windsurfing Asocijacije.
Kroz sljedećih par dana bit će otvorene prijave, a organizatori očekuju 80-ak natjecatelja i normalniju situaciju s obzirom na koronavirus. 

- Lani je sve bilo nekako sramežljivo, sada očekujemo više natjecatelja i publike. Prošle godine nismo imali popratnih sadržaja zbog situacije s koronavirusom, samo smo odvozili i podijelili nagrade. Ove godine očekujemo relativno normalnu situaciju, da će biti više ljudi, turista, bolji ambijent. Lani smo imali 33 natjecatelja, sada očekujemo 80- ak sve ukupno. Priprema se i taj popratni sadržaj, odnosno kasno popodnevni partiji na Zlatnom ratu i završna večer u disko klubu, DJ-evi... - kaže nam organizator Toni Bulić pa dodaje:
- U srcu smo Europe, sva ta natjecanja su dobra, imamo veliku korist od toga, da nisu samo sunce i more... A ovo je jedna od bogomdanih destinacija u Europi, ostale koje nam konkuriraju puno više ulažu i eksponiraju se, mi idemo korak po korak. Danas nema windsurfera u svijetu koji ne zna za nas.  

 

Zato se ove godine na Bolu očekuju najbolji svjetski windsurferi i windsurferice poput aktualnog svjetskog prvaka Francuza Pierre Mortefona, prošlogodišnjeg najboljeg na regati u Bolu Poljaka Marcieka Rutkowskoga, našeg Enrica Marottija, najbolje Britanke Jenne Gibson...

 

Za razliku od prošle sezone u kojoj se windsurferi nisu previše navozili, ove je godine planirano 10 regata. World Tour trebao bi početi u Tiberiasu u Izraelu, a nakon Bola, koji je drugi po redu, slijede Šri Lanka, španjolski Gran Canaria, Fuerteventura i Tenerife, korejski Ulsan, danski Noerstick, njemački Sylt te na koncu Bureau Valle koji se jedri u Novoj Kaledoniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije