Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S BIKOVIMA

Nakon što ga je bik ozlijedio matador se i dalje želi vratiti u kontroverzni sport

Foto: Arturo Macias/Facebook
13.09.2019.
u 11:44

Matador Arturo Macias, unatoč svojim ozljedama, nema nikakvih kajanja o 'sportu' i planira se vratiti u stadion čim se oporavi.

Matador Arturo Macias, porijeklom iz Meksika, teško je ozlijeđen u Plaza de Torros de las Ventas stadionu u Madridu. Ima 25 centimetara duboku ranu i dvije slomljene kosti kao posljedicu napada bika prenosi Mirror.

Video njegove ozlijede pojavio se na YouTubeu i viđen je svuda po internetu. U videu se vidi da Macias iritira bika svojim crvenim plaštem, par puta izbjegne bika nakon čega se popikne preko svog plašta i bik se zatrči u njega i zabije svoje rogove u njegovu nogu. Na kraju ga se vidi kako šepa iz stadiona dok ostali matadori odvraćaju pažnju biku. 

Unatoč svemu ovome kaže da je ponosan na svoju izvedbu i 'sport' te da se želi vratiti nazad 'sportu' do studenog. Još ne može micati nožne prste i bit će u bolnici još 40 dana.

U svojoj karijeri ozlijeđen je 40 puta, preživio 24 duboke ozlijede i 7-8 slomljenih kostiju uključujući frakturu lubanje i rebra.

Borbe s bikovima su jedan od najkontroverznijih 'sportova' na svijetu. Svojevremeno je bio zabranjen u Kataloniji, prije nego što je zabrana povučena. Na žalost borbe s bikovima s iznimno popularne u Španjolskoj, čak 30% države ih aktivno prati i aktivisti nisu imali sreće sa zabranjivanjem aktivnosti.

Komentara 1

LI
liliZG
16:33 13.09.2019.

matador se popiknul na vlastiti plašti , pa pobjedio bik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije