Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA

Nakon Srbije i Poljska stigla do polufinala Eura

Volleyball - Men's Pool A - Poland v Canada
VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
14.09.2021.
u 23:32

U dvoboju odigranom u Gdanjsku Poljaci su potpuno dominirali. U sva tri seta vrlo brzo su stvarali startnu prednost koja je bila jedino ugrožena u drugom setu

Nakon Srbije u polufinale Europskog prvenstva plasirali su se i odbojkaši Poljske koji su svladali Rusiju 3-0 (25-14, 26-24, 25-19).

U dvoboju odigranom u Gdanjsku Poljaci su potpuno dominirali. U sva tri seta vrlo brzo su stvarali startnu prednost koja je bila jedino ugrožena u drugom setu. Nakon prvog seta i 25-14, u drugoj dionici Rusi su se približili na njenom kraju gdje se igralo poen za poen, ali i ta dramatična borba otišla je na poljsku stranu.

U trećem setu Rusi su izgledali pomalo ispuhano, a Poljska je žestoko nastavila u svom ritmu i na uvjerljivi način osigurala polufinale.

Ovo je bila sedma utakmica Poljaka na Europskom prvenstvu i sedma pobjeda.

U polufinalu Poljska će igrati protiv boljeg iz dvoboja Slovenije i Češke, dok Srbija, pak, čeka pobjednika susreta Italija - Njemačka.

Branitelji europskog naslova svladali su u poljskom Gdanjsku Nizozemsku sa 25-23, 25-20, 27-25.

Nizozemci su bili blizu osvajanja prvog seta. Imali su prednost od dva do tri poena u drugom dijelu prve dionice, no Srbi su taj minus izbrisali i kod 23-23 osvojili dva poena u nizu.

Kasnije je Srbija dominirala, pogotovo u drugom setu, dok je u trećem Nizozemska mogla zakomplicirati meč. Vratila se iz zaostatka i imala set-loptu. No, svoje šanse Nizozemci nisu iskoristili, dok je Srbija iskoristila drugu meč-loptu za prolaz prema polufinalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije