Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona pregazila Zadar

Nakon prvog ovosezonskog klasika Nazor ustvrdio: Doživjeli smo potpuni kolaps

Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/15
09.10.2019.
u 21:07

Najbolji strijelac u Ciboninoj uvjerljivoj pobjedi bio je Ivan Novačić (21 koš), rođeni Zadranin koji u svom gradu nikad nije dobio pravu priliku

Na krilima odlične igre centra Mate Vucića (17 koševa, 8 skokova), krila Ivana Novačića (21 koš, 8 skokova) i hitronogog razigravača Matica Rebeca (8 asista), Cibona je dominirala prvim ovosezonskim klasikom HT Premijer lige protiv Zadra (90:71).

Vucić je otvorio utakmicu sa nizom od sedam koševa za vodstvo Cibone 9:0, no nakon što su se Zadrani ipak razbudili, Zagrepčani su slomili otpor suparnika u prvih pet minuta drugog poluvremena. Tada je u njihovoj seriji od 15:0, za prijelomnih 64:51, Novačić sudjelovao sa osam koševa i jednom ukradenom loptom. A riječ je o rođenom Zadraninu koji u svom gradu nikad nije dobio pravu priliku.

- Od načina na koji smo prelomili utakmicu više me iznenađuje naša nervoza u prvom poluvremenu. Htjeli smo sve riješiti u pet minuta, no ne ide to tako. Na koncu smo ih slomili viškom energije, zatvorili smo skok a potom i Allena. Obrana je utjecala na naše napadačko samopouzdanje - kazao je Novačić na kojeg se nadovezao njegov trener Ivan Velić:

- Konačni rezultat i nije toliko bitan koliko me raduje naša energija i čitanje igre. Dominirali smo drugim poluvremenom. Iz jake obrane zabijali smo dosta laganih koševa, a otvorili smo napadajući njihove centre Farra i Fundića "pick and rollom". No, nakon ovoga neću dozvoliti nikakvu euforiju. Sjetite se samo prošle sezone i naše visoke pobjede, mislim da je bilo "plus 25" u domaćem prvenstvu, da bi potom od Zadra u ABA ligi izgubili 30 razlike.

Velić se u startu odlučio za kraću rotaciju pa 16-godišnjeg Prkačina nije, kaže on, niti planirao uvoditi u igru.

- Tom malom nije lako. Prošle sezone, što god bi napravio bilo je super, a sada se suočio sa seniorskom košarkom. Uostalom, da ste vidjeli kako je trenirao prošli tjedan možda biste i vi rekli da je bolje da nije igrao.

Zadrov strateg Ante Nazor ustvrdio je pak ovo:

- Cibosi su nas zaista nadigrali. Ulazili smo u ludosti iz kojih smo izgubili čak 22 lopte pa smo u drugom dijelu doživjeli potpuni kolaps. Igrali smo glupavo, bila je to noćna mora.

Iako je Amerikanac Allen zabio 19 koševa, ni on nije bio na visini zadatka baš kao nitko u redovima Zadrana. Baš kao niti njihova obrana od "pick and rolla".

- Formiranje strane pomoći jedan je od naših gorućih problema. Našoj obrani od igre dva na dva nedostaje više agresivnosti naših braniča na lopti, ali i agresivnosti centara.

Zadrovoj igri nedostajao je i kapetan Ive Ivanov koji je ovu utakmicu morao propustiti.

Ovaj susret, u Draženovu domu, pratilo je oko 700 gledatelja među kojima su najglasniji bili članovi navijačke skupine Tornado. A oni su svoje ljubimce nakon utakmice "počastili" pogrdnim skandiranjem dok su vodećim ljudima kluba, što rade već neko vrijeme, poručili "Uprava odlazi".
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije