Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA NADA

Nakon Olma stigao novi Daniel: Dinamo doveo igrača iz europskog velikana!

Daniel Tueto
Foto: GNK Dinamo
1/3
18.03.2020.
u 14:39

Obojica su kao maloljetnici morali neko vrijeme čekati Fifino odobrenje transfera. Sad su sve pravne formalnosti zgotovljene i samo još preostaje da se, sukladno maskotama samih momčadi, "kamerunski lav" skladno stopi s "maksimirskim lavovima“. Tueto je na pragu mlade kamerunske reprezentacije i ujedno je četvrti Kamerunac u Dinamovoj povijesti

Nije Olmo, ali je – Daniel. Daroviti kamerunski napadač, 17-godišnji Daniel Tueto, potpisao je ugovor s Dinamom, Fifa odobrila cijeli posao i time je zgotovljen transfer koji uvelike podsjeća na svojedobni angažman Tuetova imenjaka i miljenika maksimirskih tribina, Daniela Danija Olma - poručili su iz maksimirskog kluba povodom dolaska mladog napadača iz Rome.

Razlika je tek u tome što je Olmo došao u ljeto 2014. kao 16-godišnjak iz Barcelone, dok je Tueto „već“ navršio 17 i ishodište mu je Roma. Obojica su kao maloljetnici morali neko vrijeme čekati Fifino odobrenje transfera. Sad su sve pravne formalnosti zgotovljene i samo još preostaje da se, sukladno maskotama samih momčadi, "kamerunski lav" skladno stopi s "maksimirskim lavovima“. Tueto je na pragu mlade kamerunske reprezentacije i ujedno je četvrti Kamerunac u Dinamovoj povijesti.

U aktualnoj se momčadi već nalazi njegov sunarodnjak François Moubandje. Iako maksimirski branič nastupa za švicarsku reprezentaciju, rođen je u Kamerunu. Štoviše, Moubandje i Tueto su, ne samo sunarodnjaci već i – sugrađani! Njihov je rodni grad Douala, a zanimljivo je da ondje egzistira klub "odnekud poznatog" imena – Dynamo.

Obojici su maksimirsku stazu još ranije utabali Kamerunci Patrice Kwedi koji je ovdje nastupao 2002. godine i Mathias Chago koji je s plavima, uz kraće prekide, bio od 2005. do 2011.

Tueto će biti veliko pojačanje u sastavu Dinamovih juniora koji će, pod vodstvom trenera Igora Jovićevića, u četvrtfinalnom okršaju protiv Benfice nastojati izboriti plasman na završni turnir UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka mladih. Zbog objektivnih je okolnosti, dakako, do daljnjega otvoreno pitanje samih termina završnice natjecanja.
 
U Romi je u kadetskom uzrastu upisao dojmljivu statistiku: u 29 ligaških nastupa postigao je 21 pogodak. Štoviše, samo je na startu natjecanja, u prvih pet utakmica, čak osam puta tresao mrežu. Imao je priliku trenirati i s prvom momčadi Rome. Još je ranije u mlađim uzrastima nastupao za SPAL Ferraru i Atalantu.

>>> Pogledajte zašto je važno ostati kod kuće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije