Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondo

Nakon devet mjeseci Jelić se vratila zlatna

Matea Jelić
Foto: PIXSELL
1/3
02.05.2022.
u 22:30

Sveukupno, hrvatski su tekvondaši na turniru (a to je ekipa koja će i na EP) osvojili 12 medalja (od 17 onih koji su nastupili), a bronce su izborili Josip Teskera (54 kg), Lovre Brečić (63 kg), Josip Bilić-Pavlinović (87 kg), Helena Dujmić (53 kg), Helena Kičema (57 kg) te Nika Klepac (73 kg) i Nika Petanjek (preko 73 kg)

Nakon devetomjesečne natjecateljske pauze zbog pomalo misteriozne ozljede zadnje lože, pobjednički se na tatami vratila olimpijska pobjednica Matea Jelić (67 kg) kojoj je u finalu borbu predala njezina protivnica iz olimpijskog finala Lauren Williams. Na tekvondaškom turniru u Parizu, G2 ranga, na kojem je bilo i skrivanja karata, Jelić je osvojila zlatnu medalju te tako na najbolji mogući način najavila nastup na predstojećem Prvenstvu Europe u Manchesteru.

S turnira u Švedskoj sa zlatom se vraćaju još i 20-godišnji splitski teškaš Paško Božić, momak visok 210 cm i težak 113 kilograma, te aktualna europska prvakinja Lena Stojković (46 kg), a srebra su osvojili Marko Golubić (74 kg), Ivan Šapina (87 kg) i Bruna Vuletić (62 kg) koja će u Manchesteru također braniti naslov prvakinje Europe.

Sveukupno, hrvatski su tekvondaši na turniru (a to je ekipa koja će i na EP) osvojili 12 medalja (od 17 onih koji su nastupili), a bronce su izborili Josip Teskera (54 kg), Lovre Brečić (63 kg), Josip Bilić-Pavlinović (87 kg), Helena Dujmić (53 kg), Helena Kičema (57 kg) te Nika Klepac (73 kg) i Nika Petanjek (preko 73 kg). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije