Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojni incidenti

Nakon debakla ulični rat u Brazilu: Pljačke, sukobi, paljenje zastave...

Neredi
Foto: Screenshot
1/2
09.07.2014.
u 12:03

U svakom slučaju u Brazilu ovo nije bila mirna noć, a koliko su navijači bili revoltirani, dovoljno govori činjenica da su palili brazilske zastave

Poraz od Njemačke (1:7) nije bila jedina tragedija koju je Brazil doživio jučer. Naime, nakon utakmice diljem zemlje izbili su veliki neredi, bilo je tučnjava, krađa, razbijanja, krvi i suza. Brazilci su i uoči ovog SP-a protestirali zbog prevelikih troškova organizacije prvenstva dok narod gladuje, ali su rezultati ''carioca'' barem nakratko smirili strasti.

No, nakon jučerašnjeg poraza sve je ponovno eskaliralo. U Belo Horizonteu, u kojem se igrala utakmica, ozlijeđeno je 12 osoba u sukobima koji su nastali nakon susreta. Incidenti nisu izostali ni na legendarnoj Copacabani gdje se organizirano gledala utakmica. Nakon završetka plažom su počeli harati lopovi, a to je dovelo do brojnih sukoba.

Mirno nije bilo ni u Sao Paulu gdje su maskirani napadači uništavali autobuse, a policija je vrlo brzo reagirala i zaustavila noćni gradski prijevoz.

U Rio de Janeiru i u još nekim gradovima policija se morala koristiti suzavcem.

U svakom slučaju u Brazilu ovo nije bila mirna noć, a koliko su navijači bili revoltirani, dovoljno govori činjenica da su palili brazilske zastave, a još na stadionu psovkama su "častili" predsjednicu Brazila.

Komentara 18

VK
valter.kanjer
12:31 09.07.2014.

Hahaha!! Vidi sa strane frajera u našem dresu.. Pa ne možemo nigdje izostati, nema šta!! :-D

DU
Deleted user
12:35 09.07.2014.

A toliko hvaljena nacija i država, kad ono ......

BB
boy.belay.5
13:29 09.07.2014.

Zbog nogometa sve ovo ? Ma dajte nismo djeca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije