Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV MONFILSA

Nakon Basela Đoković osvojio i Pariz

Novak Đoković
AFP
15.11.2009.
u 18:36

Serija srpskog tenisača Novaka Đokovića se nastavlja. Nakon prošlotjednog slavlja u Baselu, najbolji je bio i u Parizu, na ATP turniru Masters serije 1000.

U finalnom meču je Đoković nakon velike borbe, u meču koji je trajao dva sata i 45 minuta, pobijedio domaćeg tenisača Gaela Monfilsa 6-2, 5-7, 7-6(3). Time je spriječio da francuski tenis drugu godinu zaredom ima slavljenika u Parizu. Podsjetimo, prošle godine je u pariškoj Bercy dvorani slavio Jo-Wilfried Tsonga.

Đoković je mogao daleko ranije riješiti pitanje pobjednika ovog finala, jer je u prvom setu odjurio na laganih 6-2, a u istom ritmu je otvorio naredni set (vodstvo 3-0 s jednim breakom).

No, dobro poznati uporni Monfils se od tog trenutka počeo vraćati u meč. Vratio je u drugom setu break zaostatka, potom ga i osvojio sa 7-5, a u trećem setu je dva puta vraćao break minusa. U tie-breaku je ipak ostao bez snage, ali i odgovora na odličnu igru Novaka Đokovića.

Ovo je srpskom tenisaču bila 16. ATP kruna u karijeri (u 28 finala), i već peta u ovoj 2009. godini. Isto tako je upisao 76. pobjedu u sezoni (uz 18 poraza), po čemu je rekorder na ATP Touru. Ovim je i prekinuo loš niz u finalima turnira iz kategorije ATP Masters 1000 ove godine. Prije Pariza je izgubio četiri finala, ali ovom prilikom nije dopustio novo posrtanje.

Dobio je Đoković i četvrti međusobni meč u karijeri protiv tamnoputog Francuza.

ATP Pariz, finale:
Đoković (3) - Monfils (15) 6-2, 5-7, 7-6(3)

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:51 15.11.2009.

NOLE SRPSKI CARE, u danu kada Srbija tuguje ti si nam pruzio neizmernu radost dokazavsi da si trenutno najbolji na planeti i svi ti zelimo da tako ostane sto duze ! ! !

SA
santorini31
14:47 16.11.2009.

pasce i London..Napred Nole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije