Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga

Nakon 20 godina Borussia slavila u Münchenu!

\'Bayern Munich\'s Danijel Pranjic (L) challenges Alemannia Aachen\'s Marco Hoeger during their German soccer cup (DFB-Pokal) quarter-final match in Aachen, January 26, 2011. REUTERS/Alex Domanski (GE
Reuters
27.02.2011.
u 10:03

Iako su Bavarci bahato i prepotentno najavljivali derbi, na travnjaku ih je momčad iz Dortmunda posramila i sad ima, deset kola prije kraja, čak 16 bodova više od Bayerna.

Ovo su dečki koji su u subotu navečer projurili Münchenom: Langerak - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin (od 89. Kehl) - M. Götze , Lewandowski, Großkreutz (od 82. Da Silva) – Barrios (od 74. Blaszczykowski)!

Oni su novi njemački prvaci, oni su Borussia Dortmund! Zamrznuli su Allianz Arenu posramivši Bayern u njegovoj kući (Danijel Pranjić igrao je cijelu utakmicu), pobijedili su 3:1 (2:1) i u velikom slavlju na travnjaku nakon utakmice, njihov trener Jürgen Klopp slomio je naočale. No, i bez naočala znat će do kraja prvenstva odvesti svoju momčad do naslova – deset kola prije kraja, Borussia ima 13 bodova više od Leverkusena (utakmica manje), a čak 16 više od Bayerna...

Sve prijetnje Bavaraca glasno izrečene uoči subotnjeg derbija – a nakon trijumfa u Milanu! - pokazale su se kao pucanj u prazno. U tim je najavama bilo prepotencije i arogancije, pa je tako Bayernov predsjednik Uli Höness ustvrdio:

- Mi smo jednostavno bolja momčad! U izravnom dvoboju, Dortmund nema nikakve šanse, bit će 2:0 za nas!

Priključio se i Franz Beckenbauer:

- Ne treba nam ni jedan igrač Dortmunda, nitko od njih ne može igrati Bayernu...

I mudrome treneru Dortmunda, Jürgenu Kloppu nije trebalo previše truda u motivaciji svojih igrača: u svlačionici je samo zalijepio izreske iz novina sa spomenutim izjavama i adrenalin je kod njegovih igrača skočio do krajnjih granica!

Što se najbolje vidjelo na terenu, od prve su minute gosti "grizli kao psi" i poveli su već u 9. minuti (Barrios), nakon velike pogreške Schweinsteigera. Usput, Bayernov je kapetan odigrao valjda najgoru utakmicu u karijeri, toliko pogrešaka nije valjda napravio u cijeloj prošloj sezoni kao u subotnjih 90 minuta.

Izjednačio je Luiz Gustavo u 16. minuti, no samo dvije minute kasnije Sahin je udarcem s 20-ak metara doveo goste u vodstvo, a konačnih 3:1 postavio je Hummels (60.). Bayern je nešto pokušavao, poništen mu je pogodak zbog zaleđa (Gomez), tražili su 11-erac nakon Subotićeva igranja rukom (mogao je biti dosuđen!), ali je i Pranjić spašavao Bavarce – šest minuta prije kraja na crti ga je lopta pogodila u muškost...

- Ovo je veliki dan za nas, čini mi se da bolje nije moglo. "Užasno" smo zadovoljni, ljudi u 198 zemalja vidjeli su nešto posebno. Nadigrali smo Bayern i pokazali da smo zasluženo najbliži naslovu – rekao je Klopp nakon prve pobjede Borussije Dortmund u Münchenu od 1991. godine!

A Van Gaal je promrsio:

- Borussia je zabila kad je trebalo, iskoristila je sve naše pogreške. Dominirali smo u nastavku, ali nismo zabili gol... 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije