Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branka Vidović Kostelac

Najveći joj izazov bio hod u štiklama, a sada želi završiti Ironman utrku

Branka Vidović Kostelac
Foto: Privatni album
1/9
20.05.2020.
u 16:10

Alen je na izboru za Mistera Hrvatske bio četiri godine nakon mene. Neposredno prije izbora smo se i upoznali. Zajedno smo snimali reklamu za jumbo plakate za Top terme i tamo je krenula naša priča - kaže Branka

Branka Vidović Kostelac (38) nekad je bila sjajna u akrobatskom rock'n' rollu, a danas je uspješna u triatlonu, trči bez problema polumaratone i maratone. 

- Već kao dijete, pokazivala sam sklonost prema sportskoj aktivnosti. Voljela sam izvoditi različite akrobacije na travi, preskakivati visoku gumi gumi, penjati se po drveću. Divila sam se gimnastičarkama koje sam vidjela na televiziji. Budući da gimnastički klub nije tada postajao u Sisku, gimnastika je ostala samo mašta. Kada sam pogledala prezentaciju akrobatskog rock n rolla u mojoj školi, krenula sam na tečaj, a uskoro i u sportsku grupu te se time baviti gotovo do završetka fakultetskog obrazovanja. Prvi treneri su mi bili Domagoj i Zrinka Štimac, zaljubljenici u ovaj sport koji su svoju ljubav godinama prenosili na brojne generacije u Sisku - kaže Branka i nastavlja:

- Plesni partner bio mi je Marko Gržin od najmlađe juniorske kategorije. Kada sam prešla u seniore, godinu dana i jednu seniorsku C kategoriju plesala sam s Dejanom Žugajem, a nakon toga u drugom klubu nastavila sa svojim prvim partnerom do najviše seniorske A kategorije pod novim trenerskim vodstvom Ana Marije i Denisa Liliha koji i danas uspješno vode svoj Megarock, priča Branka. 
Kao članica juniorske formacije (6 plesnih parova pleše zajedno) bila je višestruka državna prvakinja i finalistica svjetskih i europskih prvenstava. U juniorskoj kategoriji u paru je bila u polufinalu Europskog prvenstva, te finalu Svjetskog kupa. 

Prije 17 godina izabrani ste za Miss sporta Hrvatske... 

- Pamtim zanimljivo druženje sa sportašicama iz različitih sportskih svjetova, obilazak krajolika, ukusnu hranu, zabavu na bazenima, probe izlazaka na binu. Najveći izazov za mene tada je bio izlazak iz tenisica i hod u štiklama. S nekim djevojkama s europskog izbora ostala sam u kontaktu i danas i rado se dopisujemo preko društvenih mreža.

U kojem ste trenutku završili karijeru plesa i kada ste se prebacili na triatlon?

 - S akrobatskim Rock'n'rollom sam se natjecateljski prestala baviti s 23 godine. Još nekoliko godina sam svoje znanje prenosila na djecu kao trenerica. Prije dvije i pol godine počela sam se baviti trčanjem, a svoje prvo triatlonsko natjecanje odradila sam prije godinu dana. Osim u triatlonu nastupam na  utrkama cestovnog i planinskog trčanja. Prošle godine sam proglašena najboljom atletičarkom kluba Sisak. 

Gdje ste se upoznali sa suprugom?

 - Alen je na izboru za Mistera Hrvatske bio četiri godine nakon mene. Neposredno prije izbora smo se i upoznali. Zajedno smo snimali reklamu za jumbo plakate za Top terme i tamo je krenula naša priča. Alen se bavio odbojkom i  bio je reprezentativac Hrvatske. Bila sam na njegovom izboru. Najsimpatičnija mi je bila njegova plesna i pjevačka izvedba na pjesmu „Valentino i Renato“ koju je izveo sa svojim prvim pratiocem.

Foto: Privatni album

Oboje se bavite triatlonom?

- Da. Triatlon zahtjeva puno vremena i odricanja tako da je važna međusobna podrška. Vjerojatno zato i funkcioniramo na tom području tako dobro jer jedan drugome ju dajemo. Također, uz dvoje djece, organizacija je jako važna. Gotovo uvijek na natjecanja idemo zajedno, a sa sobom vodimo i baku i djecu kao podršku. Svojim primjerom nastojimo i njima usaditi zdrave navike. Obično svako natjecanje iskoristimo i za druženje i lijepe izlete.

Koja Vam je disciplina triatlona najlakša, koja najteža?

- S obzirom na to da se radi o tri sporta i da sam krenula relativno kasno, najteže mi je plivanje jer zahtjeva najpravilniju tehniku koja se puno lakše svlada u ranijoj dobi. Najbolje se osjećam na trčanju iako i bicikl volim, osobito brdske uspone.

Sigurna ima i kakva zgodna anegdota s trčanja?

- Prvo što mi pada na pamet je moje prvo duatlon natjecanje na Jarunu kada sam nakon silaska s bicikla zaboravila skinuti kacigu i krenula u trk s njom na glavi. Ništa mi nije bilo čudno sve dok suci nisu počeli vikati za mnom. Bez obzira na malo srama, uspjela sam završiti utrku kao prva žena.

Što trenutačno radite?

- Radim u Strukovnoj školi Sisak kao nastavnica TZK, a suprug u Centru za kulturu. Također imamo svoj fitness centar. Tamo vodimo različite grupne i individualne treninge. Dugi niz godina vodila sam zumba fitness. Ples kojim sam se bavila je energičan pa sam to prenijela i na rekreacijski program koji vodim. Trenutačno vodim mini trampoline i gold fit, laganiji program za dame u „zlatnim“ godinama.

Kakvi su vam neki budući ciljevi?

- Na sportskom planu planiram završiti Ironman utrku, najtežu triatlonsku utrku – 3800 m plivanja, 180 km biciklom i 42 km trčanja, a prije toga istrčati maraton kao pripremu - zaključila je Branka. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LauraGT97
LauraGT97
23:16 20.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​L​​​o︅︆​v​e​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije