Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći derbi

Tri gola u samoj završnici: Hajduk izjednačio protiv Dinama s bijele točke

Tri gola u samoj završnici: Hajduk izjednačio protiv Dinama s bijele točke
Foto: PIXSELL
21.10.2017. u 21:02

Niti nakon 90 minuta potpune dominacije, s autoritetom kakvog protiv Dinama nisu pokazali zadnjih desetak godina, Hajduk nije znao kako veliki derbi privesti kraju i ubilježiti važnu pobjedu. Hajduk je na Poljudu imao sve u svojim rukama. Vodstvo od 1:0, nakon sjajnog poteza Ante Ercega u 38. minuti i Dinamo bez ideje u konopcima. Na kraju su svojim gledateljima priuštili traumatičnu dramu u sudačkoj nadoknadi, a derbi je završio rezultatom 2:2.

A u tih nekoliko minuta u završnici bijeli su primili dva pogotka. U 89. je najprije poravnao Filip Benković, a samo minutu kasnije Angelo Henriquez doveo je modre u vodstvo. Konačan omjer s bijele točke postavio je Ante Erceg u 94. minuti.

Iako je ovaj derbi dio tek 13. kola nogometne nam lige, iako je do kraja prvenstva još mnogo bodova, sraz Hajduka i Dinama uvijek je poseban. I, kao ni obično, ni sada nije bilo posebno važno što Dinamo ima sedam bodova više od Splićana, Poljud je bio lijepo ispunjen (25 tisuća gledatelja). Posljednji dani babljeg ljeta bili su dodatni mamac za gledatelje koji se ovaj put nisu morali plašiti kiše, nevere ili hladne bure. Shodno tome i travnjak je bio kako treba, atmosfera nogometna pa smo s pravo očekivali i pravi derbi.


Hajduk - Dinamo
1/22

Iako, puno puta smo na utakmice ova dva kluba dolazili s velikim očekivanjima, pa nerijetko odlazili razočarani. No, u posljednje vrijeme ipak su i ta dva velika rivala više igrala nogomet negoli su se posvetila destrukciji koja je nekoć bila glavno obilježje.

I ni tih sedam bodova prednosti s kojim je Dinamo u ušao u derbi zapravo su dizali važnost utakmice. Jer, Hajduk je u susret ušao sa željom da se ozbiljno bodovno primakne plavima, a Dinamo je pak, osim velikog motiva kakvog imaju kad igraju s Hajdukom, želio zadržati prednost u odnosu na Rijeku. Kad tu prednost već nije povećao u prilikama koje mu je Rijeka dala. I još k tome, u sljedećem kolu Dinamo igra upravo protiv Rijeke tako da su bodovi momčadi Marija Cvitanovića bili još kako važni.

Hajdukov trener Carrillo imao je dosta problema s ozljedama, pogotovu u napadačkom dijelu jer Futacs je operiran, Almeida se oporavlja od ozljede, sve je bolje pa se tako našao i na klupi za pričuve. Saida je Carrillo potjerao u drugu momčad, tako je prva špica ostao Frank Ohandza kojem se trebao priključivati Ante Erceg. S druge strane Cvitanović nije imao ozbiljnih izostanaka, u kadar su mu se vratili Arijan Ademi i Ante Ćorić, ali njih su dvojica počeli na klupi. U napadu je pak prednost dobio Hodžić u odnosu na Henriqueza, možda je Čileanca trener Dinama zamislio kao džokera koji još kako zna zabiti u završnici utakmica.


Igrače su na izlasku iz tunela dočekali bučni navijači sa sjevera, prije početka utakmice zadimili su taj dio stadiona, atletsku stazu prekrili rolama papira. I naravno bučno navijanje, kakvog nema nigdje drugdje na našim stadionima. 

Hajduk - Dinamo
1/8

Dimne bombe im pak nisu trebale bez obzira na to što su bačene prije početka utakmice.
 Na travnjaku je pak igračima trebalo malo vremena da se ‘zagriju’, da nađu radnu temperaturu, a na prvu priliku čekalo se do 18. minute. Slobodni udarac s nešto više od 20 metara izveo je Toma Bašić, opalio je ljevicom preko živog zida i uzdrmao Livakovićevu prečku, potom je Hamza imao ogromnu priliku i sa šest, sedam metara raspalio pored vratiju. Bolje je Hajduk otvorio utakmicu, čvršće, borbenije i rastrčanije.


Plavi su opasno zaprijetili nakon pola sata, Soudani je prošao Lopeza u 16-ercu, no otišao je previše ukoso i iz tog teškog kuta uspio pogoditi vratnicu.


Hajduk je došao do vodstva u 38. minuti nakon još jednom pritiska, nisku loptu ubacio je Hamza, skrenula je do Ercega koji je mirno zabio nakon što je ostao sam između dva stopera plavih. I zaslužio je Hajduk to vodstvo zbog više želje koju je iskazao, a plavi koji su se kleli u svoju kvalitetu, to nisu pokazali u prvom dijelu.


U nastavak je Cvitanović krenuo s Ademijem umjesto Antolića, vezna linija plavih nije bila dobra, ali i ne samo vezna, ni ostale plave linije nisu bile puno bolje.
 Bolje je to izgledalo od Dinama na početku nastavka, počeli su nešto igrati, a onda je Hodžić u 53. propustio veliku priliku za izjednačenje, pa par minuta kasnije Ademi nije uspio pronaći Soudanija, a mogao je i sam zabiti.
 Baš je Ademi unio novi impuls u igri Dinama. 

Dodajmo i kako je u 65. minuti došlo do prekida od nekoliko minuta zbog brojnih baklji na travnjaku.

Dinamo je vodeći sa 31 bodom, Rijeka je druga s 25 bodova i utakmicom manje dok je Hajduk treći sa 24 boda.

Komentara 101

BL
bluesclues
20:59 21.10.2017.

sramotni penal - hajduku opet poklonjeni bodovi...

MA
maxiking
21:04 21.10.2017.

Opet suci Hajdugu poklonili bod

DU
Deleted user
20:52 21.10.2017.

penal u 93 ...a ovoj komediji nema kraja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije