Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO BROJNE REAKCIJE

Najtiražniji talijanski list objavio kontroverzan članak: 'Đoković bi mogao umrijeti na smetlištu'

Trening Novaka Đokovića u Španjolskoj prije odlaska na Australian Open
Foto: KMJ
1/5
18.01.2022.
u 08:48

"Sad bi morao reći: 'Lekcija koju sam dobio otvorila mi je oči, ispričavam se svima za neizrecivo ponašanje posljednjih tjedana, smatram se preporođenim i nadam se da me ovo čini dostojnim da nastavim karijeru.'"

Najtiražniji talijanski dnevni list Corriere della Sera objavio je tekst o Novaku Đokoviću koji je izazvao puno pozornosti.

"Đoković: Srbi kažu 'umiranje u ljepoti', a on bi mogao umrijeti na smetlištu", bio je prvotni naslov članka, no nakon reakcija javnosti promijenjen je u "Đoković, pobjednik bez ljepote koji može izgubiti sve".

U navedenom članku, između ostalog, piše:

"Sad bi morao reći: 'Lekcija koju sam dobio otvorila mi je oči, ispričavam se svima za neizrecivo ponašanje posljednjih tjedana, smatram se preporođenim i nadam se da me ovo čini dostojnim da nastavim karijeru.'

Ništa manje od ovoga neće ga spasiti. I, možda, da se okruži drugim ljudima, koji bi ga bolje savjetovali. On, tako srpski ponosan, a tako daleko od srpskog ponosa umiranja u ljepoti, više ne može sebi dozvoliti grešku ako ne želi upropastiti sve što je osvojio tako što će umrijeti na smetlištu."

Na ovaj je članak reagirao Nicola Porro, glavni urednik Il Giornalea.

"Čini li vam se ovo normalnim? Kada sam pročitao ovaj naslov, učinilo mi se da je ovo web-lažnjak. Činilo mi se previše čak i za tabloid koji traži viralnost. Međutim, morao sam prihvatiti gorku realnost. A cijeli tekst napisan je jednako brutalno kao i naslov", poručio je.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 29

VI
viviann
10:03 18.01.2022.

Ne vidim ništa normalno u tom naslovu i u tom članku.

PO
Potkoljenica
11:55 18.01.2022.

Mediji najvece zlo 21 stoljeca

Avatar Cohen
Cohen
09:26 18.01.2022.

Svi smo sve shvatili i bez apsolutno ekstremnih, skaradnih vizualizacija novinara Corriere della serra. Nego, kakvo srpsko "umiranje u ljepoti" kao nekakvo opće mjesto? Trice i bakrači. Patent pripada Tinu Ujeviću i njegovom Notturnu ("...umrijet ću noćas od ljepote").

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije