Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽAN JERKOVIĆ Legendarnom centarforu amputirana je potkoljenica

Najteži dani plave devetke

02.12.2008.
u 18:05

Ne tako davno na TV-u se vrtio jedan pogodak. Crno-bijela slika pokazivala je stasita nogometaša koji se baca na leđa i škaricama zabija pogodak. Kad čovjek vidi taj pogodak, prisjeti se što mu je otac pričao o Dražanu Jerkoviću (72). Upravo tako opisivao je neke od njegovih pogodaka. Ali, Dražan Jerković nije zabijao samo škaricama, nazabijao se čovjek pogodaka i nogama i glavom iako su svi znali koliko je opasan u šesnaestercu, iako su ga svi čuvali.

Svi smo uz njega
Od Jerkovića, te legendarne plave devetke, i današnji bi napadači mogli mnogo toga naučiti. Koliko god se nogomet mijenja, u toj evoluciji ipak treba znati kako zabiti pogodak. A Draža je bio kralj šesnaesterca.

Nažalost, šećerna bolest otjerala ga je u bolnicu, morao je na operaciju, na djelomičnu amputaciju noge. Operiran je u utorak, dr. Mitar obavio je taj delikatni zadatak u zagrebačkom KBC-u Rebro. Moralo se obaviti taj zahvat kako mu život ne bi bio ugrožen. I sad Dražan Jerković započinje novu bitku, najtežu utakmicu. Bitku za povratak, u kojoj će imati uza se svoje prijatelje, one najvjernije koji ga nikada nisu iznevjerili.

- Svi smo u šoku, bio sam nogometaš, Draža je bio nogometaš, i strašno je kad nogometaš izgubi nogu. No, mi smo uz njega, stalno i koliko bude trebalo. Sad ga treba ojačati da nam se vrati - pričao je utučeni Koka Smolek, jedan od njegovih omiljenih igrača i prijatelja.

Tvrd, principijelan borac
Draža se sad mora boriti i oporaviti kao šte se borio i u šesnaestercu sa suparničkim stoperima. Mora biti svjestan da je operacija samo još jedan u nizu teških životnih ispita. Brojne je takve ispite položio. Sa 72 godine mora naći snage za novu utakmicu, jer momčad oko njega, njegovi prijatelji, “servirat će mu lopte”. Kao što su mu pomagali kad je imao problema sa srcem, kad je bio u nemilosti politike, kad se borio protiv vjetrenjača.

Draža Jerković uvijek je bio tvrd, principijelan, pravi borac. Čovjek koji se nije dao svinuti ni pred najjačim udarcima i ovu utakmicu mora odigrati kako treba. Legenda Dinama i Zagreba, prvi hrvatski izbornik Dražan Jerković još nas mora učiti nogometu i životu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije