Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2016.

Ronaldo najskuplji igrač Eura, Modrić u prvih deset

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
20.05.2016.
u 16:51

Euro u Francuskoj počinje 10. lipnja, a mi donosimo ljestvicu s najskupljim igračima

Platini, Zidane, Deschamps - tri različita igrača, tri nogometna velikana koja imaju zajednički nazivnik- Francusku.

Sve je počelo tamo i to još 1960. godine, kada se Sovjetski savez popeo na europski nogometni vrh i osvojio prvi naslov prvaka, tada zvani Kup europskih nacija.

Sada, 56 godina kasnije, Francuska je ponovno domaćin i baš tamo će se 10. lipnja okupiti europska nogometna elita.

Dvadeset i četiri reprezentacije, a svaka dovodi svoje 23 uzdanice. Sve ukupno francuskim travnjacima gazit će 522 igrača koji vrijede milijune.

Sastavili smo listu najskupljih igrača Eura 2016., prema Transfermarktu, a u prvih 20 svoje mjesto su pronašla i dvojica vatrenih. 

Kakvo bi to prvenstvo bilo kada na njemu ne bi igrao portugalski as, Cristiano Ronaldo? I kada se govori o njemu suvišno je pitati tko je najskuplji igrač. - Da, CR7 je na prvom mjestu, njegove noge vrijede 107 milijuna eura, Cristiano Ronaldo je tako najskuplji igrač Eura.

Vrtoglav je to iznos, i daleko je veći od 73 milijuna eura, koliko prema Transfermarktu vrijedi Tomas Müller. Njemački napadač je na drugom mjestu, a samo pet milijuna eura manje vrijedi poljski kapetan Robert Lewandowski.

Ima i Francuska svoje predstavnike u prvih pet. Juventusov veznjak, Paul Pogba, vrijedan je čak 62 milijuna eura, a prati ga Atleticov napadač Antoine Griezmann s 58 milijuna eura.

Naš Luka Modrić na šestom je mjestu, najbolji vezni igrač Primere, sa svojih 65 kilograma težak je 48 i pol milijuna eura, a nije daleko ni Barcelonin Ivan Rakitić, koji je svojom vrijednošću od gotovo 44 milijuna eura zauzeo sedmo mjesto na ljestvici.

No vidjeli smo kako cijena ne određuje kvalitetu, pa nije pametno po tome prognozirati pobjednika. Baš je ova godina godina čuda i dokaz da plutokracija ne pobjeđuje. Sjetimo se samo Leicestera...

>> Šef osiguranja EP-a bit će Libanonac koji je i Olimpijske igre 2012. čuvao od terorista

>> Drugi program tijekom Europskoga nogometnog prvenstva u visokoj kvaliteti!

Komentara 4

DU
Deleted user
19:06 20.05.2016.

A na koje mjesto je Mijo Caktaš?

Avatar Bakunin
Bakunin
19:16 20.05.2016.

Ne vem a gdo je Janez Krampl!???

DU
Deleted user
19:08 20.05.2016.

Waxne Rooney :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije