Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIER TENNIS SHOW

Najpoznatija imena svjetskog tenisa doći će u Osijek, a pjevat će Nina Badrić

02.03.2021.
u 11:38

Uglavnom, humanitarni turnir Donne Vekić i njezine obitelji ide dalje, ove će se godine drugi put, pod nazivom Premier Tennis Show, organizirati 6. i 7. travnja. A o tome što nas na njemu očekuje najviše zna Donnin otac Igor Vekić, na neki način prvi operativac organizacije

Moderna tehnologija sve može pa je jučer na virtualan način održana konferencija za novinare koja je govorila o novoj humanitarnoj teniskoj priredbi u Osijeku, a povezala je domaćine iz središta Slavonije, Donnu Vekić iz Berna (gdje se oporavlja od operacije desnog koljena), Ivana Ljubičića iz Dohe, Bornu Ćorića iz Rotterdama (doduše njegova je izjava snimljena unaprijed), predsjednicu HTS-a Nikolinu Babić iz Zagreba te brojne novinare odasvuda...

Uglavnom, humanitarni turnir Donne Vekić i njezine obitelji ide dalje, ove će se godine drugi put, pod nazivom Premier Tennis Show, organizirati 6. i 7. travnja. A o tome što nas na njemu očekuje najviše zna Donnin otac Igor Vekić, na neki način prvi operativac organizacije.

– Mogu najaviti da nam dolaze neka od najpoznatijih imena hrvatskog i svjetskog tenisa, ali dopustite mi da zasad ne izlazim u javnost s njima. Ne bih želio da mi nešto najavimo, a da se to poslije ne ostvari. Nešto više o tome otkrit ćemo vam sljedećih dana. I ove ćemo godine imati donatorsku večer i aukciju, a to će biti 6. travnja, i sav prihod ići će za izgradnju javnih teniskih igrališta. Time želimo popularizirati tenis i sport među mladima, poraditi na aktivaciji djece da se počnu baviti sportom. Dogovoren je i nastup Nine Badrić i ja se nadam da će prilike dopustiti da on ide uživo, a ne online. Turnir će po formatu biti sličan prošlogodišnjem, ekipe će imati po pet članova u raznim kategorijama, a svaki će meč trajati po jedan set, da ne izmorimo previše naše goste – u vedrom je tonu zaključio tata Vekić.

Među onima koji će sigurno nastupiti je i Ivan Ljubičić, naš bivši tenisač, a sada trener Rogera Federera, koji vodi i menadžersku agenciju Lj Sports Group, koja se odnedavno brine i o karijeri Donne Vekić. Podsjetio je da ga za Osijek vežu divne uspomene. I vratio se u veljaču 1997. godine kada je u dvorani Zrinjevac postao član hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu.

– To je jedno od mojih najljepših teniskih iskustava, prvi put bio sam u reprezentaciji, pobijedili smo Maroko s 4:1. I zato i ovaj put jedva čekam doći u Osijek. Molim vas da mi za suparnika izaberete nekoga tko nije u najboljoj formi, da ne ispadnem smiješan. A ja odmah počinjem s pripremama, ha-ha... Hvala obitelji Vekić na ovom divnom događaju, a mi smo tu da ih poguramo, da im budemo vjetar u leđa – najavio je Ljubičić, koji se u Dohi našao na jednom turističko-poslovnom putovanju, zajedno s obitelji.

Donna je prošli tjedan na jednoj klinici u švicarskom gradu Bernu podvrgnuta operaciji desnog koljena koje je ozlijedila na Australian Openu, a najjače ga je osjetila u susretu osmine finala s Amerikankom Jennifer Brady, koji je mlada Osječanka dijelom i zbog toga izgubila. A Brady je poslije toga otišla čak do finala. Donnu je operirao dr. Roland Biedert, koji je operirao i koljeno Rogera Federera, tako da se može reći da je došla u prave ruke. Operacija je bila rutinska, iako ne i posve bezazlena, djelići hrskavice “prošetali” su se po koljenu i izazivali bol. I zato je dobro da se Donna toga što prije riješila. Kaže da se osjeća dobro, u Bernu će ostati tjedan dana, a nakon toga će, ako sve bude po planu, rehabilitaciju nastaviti u Hrvatskoj.

– Ako sve bude u redu, planiram povratak na teren u travnju. Bit će mi drago dogodi li se to na ovom humanitarnom turniru u mojem Osijeku. Nadam se da će epidemija koronavirusa popustiti i da će biti publike – rekla je Donna.

Podršku turniru dao je i Borna Ćorić, koji također dolazi, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, kao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije