Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNE SVRHE

Najljepša razglednica za početak turističke sezone u Hrvatskoj! Organizator je Đoković

Novak Đoković
Foto: Instagram
1/3
22.05.2020.
u 19:07

Među ostalima, sudjelovanje su, na barem jednom od natjecanja, osim pokretača inicijative Novaka Đokovića potvrdili vodeći hrvatski tenisači, predvođeni Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem, zatim Austrijanac Dominik Thiem, Bugarin Grigor Dimitrov...

Ono što su iz tabora Novaka Đokovića najavljivali, bit će, čini se, i ostvareno. Najbolji tenisač svijeta predvodit će organizaciju niza regionalnih teniskih turnira koji će se održati od 13. lipnja do 5. srpnja.

Na Adria Touru, kako je nazvan taj ciklus humanitarnih turnira, osim Đokovića, nastupit će i Austrijanac Dominic Thiem, hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, Damir Džumhur iz BiH, Bugarin Grigor Dimitrov, Srbin Viktor Troicki, a uspostavljeni su i kontakti s još nekim tenisačima iz samog teniskog vrha.

Prvi turnir održao bi se u Beogradu 13. i 14. lipnja (na terenima TC Novak), drugi u Zadru 20. i 21. lipnja (TC Višnjik), treći 27. i 28. lipnja u Crnoj Gori (grad će biti naknadno određen), a serija bi se završila u Banjoj Luci 3. i 4. srpnja. Izvan tog okvira Đoković i Đumhur bi u Sarajevu 5. srpnja odigrali ekshibicijski meč.

Osim što će pomoći tenisačima da što spremniji dočekaju očekivani nastavak sezone, ti bi turniri trebali vratiti tenis na sportsku pozornicu, a sav bi prihod išao u humanitarne svrhe. No, zasad nije izvjesno da će na mečevima biti i publike.
Na svakom bi turniru nastupilo po osam natjecatelja koji bi bili podijeljeni u dvije skupine od po četiri igrača. Prvi dan svaki bi tenisač odigrao po dva meča, a drugi dan treći meč u skupini a potom bi pobjednici skupina igrali finale. Predviđeni su i ekshibicijski dvoboji poznatih sadašnjih i bivših tenisača u parovima (Goran Ivanišević je navodno siguran) te druženja s djecom. Sve će mečeve izravno prenositi Sportklub, pa će tako slika iz regije otići u svijet.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije