Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ibro u Milanu, Dočekao ga čak i Berlusconi

Najjači Milan od vremena Marca van Bastena

'Swedish soccer player Zlatan Ibrahimovic waves to supporters during a presentation during the Italian Serie A soccer match between AC Milan and Lecce at the San Siro stadium in Milan August 29, 2010.
'ALESSANDRO GAROFALO'
31.08.2010.
u 10:55

Vlasnik kluba i talijanski premijer najavio je dovođenje još jedne zvijezde, Brazilca Robinha iz Manchester Cityja.

Već na predstavljanju na Meazzi novi Milanov centarfor Zlatan Ibrahimović (28) obratio se svom nekadašnjem suigraču Javieru Zanettiju, kapetanu Intera, koji je rekao kako Ibro nikada nije bio popularan u svlačionici crno-plavih.

– Tako nešto moglo se očekivati od Zanettija. Da sam na njegovu mjestu, ne bih pričao o Ibrahimoviću. Jer, Inter ništa nije osvojio sve dok nije doveo Ibrahimovića. Milan je sada moj klub i u svim ću derbijima igrati s namjerom da u njima pobijedim. S Ronaldinhom, Patom, Borriellom i Inzaghijem imamo jedan od najjačih napada u Europi – kazao je Ibrahimović, koji će godišnje u Milanu zarađivati devet milijuna eura.

Šest godina čekanja

Ibro je u Milan došao na inzistiranje vlasnika, talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Iako je još prošli mjesec kazao kako se Zlatan ne bi dobro uklopio u Milanovu svlačionicu, sada je natjerao svog dopredsjednika Gallianija na hitnu akciju. Milan bez ovakve zvijezde, napadača svjetskog kalibra, opet ne bi imao šanse protiv Intera, s kojim je Ibro osvojio tri naslova prvaka, a potom je okrunjen i u Barceloni.

Milan sada ima ubitačan napadački trojac, s Ronaldinhom, Patom i Zlatanom, dok su u pričuvi Inzaghi i Borriello. To je momčad za naslov prvaka, koji Milan čeka još od 2004. godine, kada mu ga je donio Carlo Ancelotti. Tu zadaću dobio je novi trener Massimiliano Allegri.

Derbi tek 14. studenoga

– Ovo je najbolji Milanov napad još od Van Bastenove ere. Ronaldinho je najbolji igrač svih vremena, Pato je sjajan, a Ibro je osvojio osam naslova prvaka – kazao je Berlusconi, koji Zlatanu računa i dvije oduzete titulu s Juventusom.

A na druženju s Milanovim navijačima u nedjelju, ispred svoga restorana, Milanov vlasnik najavio je još jednu bombu:

– Pokušat ćemo dovesti i Robinha iz Manchester Cityja! Bolje je imati više izvrsnih rješenja za jednu poziciju...

Usput, na veliki milanski derbi još ćemo se načekati. Igra se tek 14. studenoga...

Zlatan Ibrahimović ima švedsku i bosanskohercegovačku putovnicu. Zlatan Ibrahimović najplaćeniji je svjetski nogometaš, za njega su klubovi ukupno platili 147,6 milijuna eura. Nikada nije prelazio bez odštete: najprije iz švedskoga Malmöa u Ajax za 7,8, potom iz Ajaxa u Juventus za 25, slijedio je prelazak u milanski Inter za 24,8, zatim u Barcelonu za 65 i na kraju u Milan za 25 milijuna eura.

 

Time je Ibrahimović prestigao famoznoga Francuza Nicolasa Anelku (31), čiji su transferi dosegnuli ukupnu vrijednost 128,86 milijuna eura.

 

Zlatan Ibrahimović ima švedsku i bosansko-hercegovačku putovnicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije