Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE BOLNO

Najgore što je Dinamo mogao dobiti iz derbija, dobio je: Gube zvijezdu pred EL?

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige
Igor Kralj/PIXSELL
13.02.2021.
u 22:40

Modri su zasigurno dobro proslavili pobjedu, ali su se morali vratiti u realnost: Gube li svoju zvijezdu za Krasnodar?

Zagrebački Dinamo slavio je u derbiju kola,a  sada već i derbiju cijeloga prvenstva protiv Osijeka rezultatom 1:0. 

Bila je to lijepa utakmica domaće lige u kojoj je Dinamo pružio sjajnu predstavu u prvom, a Osijek u drugom dijelu. Šansi je bilo i s jedne i s druge strane, ali ipak više s one Dinama. 

Dapače, jedino je Dinamo i realizirao makar tu jednu priliku. Došla je ona već u 15. minuti kardinalnom pogreškom Silve koju je Dinamov golgeter Mislav Oršić skupo naplatio. Ostao je zagrebački sastav u 77. minuti  bez Ristovskog, debitanta, no niti to nije pomoglo Osijeku. U ukupno nevjerojatnih 102 minute igre, Slavonci su morali priznati - nisu probili Dinamo. Danas, barem, nisu bili bolji.

Spašavale su ih u nekoliko navrata stative i sjajne reakcije Ivušića, a pred kraj utakmice je Oršić sjajno ciljao i s 40-ak metara udaljenosti. Prijetnje su bile konstantne, iako je posjed lopte više bio u nogama Osječana. 

Nekoliko gužvi pred Livakovićem, Bočkajevi slobodnjaci i korneri... Danas jednostavno ništa nije ulazilo Osječanima u mrežu Dinama. Čak niti slobodnjak s tek nešto više od 16 metara u posljednjim trenucima, pa niti jako dobar pokušaj Bohara u zadnjoj sekundi.  Iako, daleko od toga da su bili loši. Pružili su pravu, mušku, čvrstu utakmicu i pokušali naći svoje šanse. 

Nenad Bjelica je staloženo rekao: "Čestitam im, bila je ovo dobra utakmica, ali još je puno do kraja prvenstva. Bili su bolji u prvom, a mi u drugom dijelu", dok je Zoran Mamić s osmijehom konstatirao: "Pobijedili smo ih njihovim oružjem - agresivnošću." 

Želja svakog pojedinog dinamovca danas je rezultirala Oršićevim golom, sjajnim prodorima Petkovića, Ademijevim tradicionalnim osvajanjem prostora. U želji da spriječi napad Osijeka je 'pocrvenio' i Ristovski, a potom i u želji za pobjedom s klupe je morao pomoćni trener Damir Krznar. Nažalost, u želji da spriječi gol u mreži nastradao je i Dominik Livaković. 

Dinamov se vratar uhvatio za preponu u 65. minuti susreta i pao na tlo. Zagorac se brzo krenuo zagrijavati, Dinamovi liječnici su potrčali na teren, ali Livi je odlučio nastaviti susret, makar s bolnom grimasom na licu. 

I nakon slavlja u svlačionici zbog rušenja trenutno najvećeg rivala u borbi za naslov, ostalo je pitanje - hoće li Livaković biti spreman za Krasnodar koji slijedi za pet dana i nastavak sjajnih partija u Europskoj ligi? Odrađivanje susreta do kraja pokazuje karakter i srce, ali ne i točnu zdravstvenu sliku. Tek nakon dodatnih pregleda saznat ćemo hoće li zagrebačka momčad pred europsku utakmicu ostati bez svoga najboljeg golamana.

Komentara 6

Avatar acivij
acivij
23:26 13.02.2021.

"Dinamov se vratar uhvatio za preponu u 65. minuti susreta i pao na pod." ............................................................................................................................................................................ Nevjerojatno! Još jedna novinarka koja ne zna da se podovi isključivo nalaze u zatvorenom prostoru - prostorijama! ............................................................ Nogometno igralište nije prostorija i Dinamov vratar je pao na travnjak ili na tlo, ali nikako na pod!

Avatar smradmin
smradmin
23:41 13.02.2021.

Sad neki s velikom zebnjom čekaju hoće li sutra, preksutra moći objaviti svoju "lošu vijest"

MA
Marsi
02:25 14.02.2021.

"golmana".....mislio si valjda reci "vratara", ali je vazno izigravati Engleza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije