Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirk Nowitzki

Najbolji Europljanin u NBA ligi? Pa, prije mene su bili Petrović, Kukoč...

Dirk Nowitzki
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
19.02.2019.
u 15:13

Skromna sam osoba i uvijek ću reći da je bilo sjajnih igrača prije mene koji utrli put u najjaču košarkašku ligu u svijetu - kaže Nowitzki

Dirk Nowitzki u NBA ligi je od 1998. godine. Njemački profesionalni košarkaš igra za Dallas Maverickse s kojima je 2011. osvojio naslov prvaka.

Košarkaški portal Eurohoops u razgovoru s 40-godišnjim Nijemcem je istaknuo kako ga mnogi smatraju najboljim europskim igračem u povijesti.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Nowitzki se nije složio tom konstatacijom te je kroz smiješak objasnio kako je prije njega bilo nekoliko sjajnih europskih košarkaša koji su strancima otvorili NBA vrata.

- Skromna sam osoba i uvijek ću reći da je bilo sjajnih igrača prije mene koji utrli put u najjaču košarkašku ligu u svijetu. To su Petrović, Kukoč, Divac… - istaknuo je Nowitzki i dodao:

- Ima tu mnogo jako dobrih igrača. Tu su i neki mojih godina poput Paua Gasola, ali sad ih ima još i više. Njima je samo nebo granica. Bila je ovo luda vožnja u dvadeset godina od Njemačke do Dallasa.

Komentara 5

Avatar Cokoljinda
Cokoljinda
23:03 19.02.2019.

Ma kakav drazen petrivoc, prekinite se šprdat vise. Brojke pokazuju nedvojbeno da u NBA petrovic nista nije napravia. Jedan Stojakovic je za drazena petrovica bia Bog to potvrdjuju brojke ppg, apg, rpg koje su na Stojakovicevoj strani,uz to, Stojakovic jee osvojio prsten i nekoliko puta titulu u sutiranju trojki.

MU
Mukowsky
16:00 19.02.2019.

Zato je velik jer je skroman i ponizan u duši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije