Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVATKO SVOJIM PUTEM

Najbolja hrvatska tenisačica odlučila prekinuti suradnju s trenerom

WTA Premier 5 - Italian Open
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.04.2021.
u 15:01

U 2020. je ušla kao 14. tenisačica svijeta i nije odmah počela ostvarivati dobre rezultate, ali je polufinalom na turniru u Dubaiju dala naslutiti da opet dolazi u punu optimalnu formu.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić i 48-godišnji nizozemski trener Martijn Bok prekinuli su međusobnu suradnju, poručila je 30-godišnja Dućanka putem društvenih mreža.

- Nakon godinu i pol dana zajedničkog rada, moj trener Martijn i ja odlučili smo se razići. Iznimno sam zahvalna za svu pomoć, vodstvo, iskustva i vrijeme koje smo proveli zajedno na terenu i izvan njega te mu želim sve najbolje u budućnosti - napisala je Martić na Facebooku i Instagramu.

Martić je započela suradnju s Nizozemcem nakon što je pod vodstvom Poljakinje Sandre Zaniewske 2019. ostvarila najbolje rezultate u karijeri, osvojila prvi pojedinčani WTA naslov u Istanbulu te u Roland Garrosu došla do prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima.

No, po završetku te sezone odlučile su svaka otići svojim putem. U 2020. je ušla kao 14. tenisačica svijeta i nije odmah počela ostvarivati dobre rezultate, ali je polufinalom na turniru u Dubaiju dala naslutiti da opet dolazi u punu optimalnu formu. No, tada je svijetom zavladala pandemija izazvana novim koronavirusom.

Nakon šestomjesečne stanke Martić je u prvom nastupu došla do polufinala u Palermu, a na US Openu je poražena u osmini finala od Kazahstanke Putinceve. Na svom omiljenom Grand Slam turniru, pariškom Roland Garrosu, nije stigla dalje od trećeg kola, gdje ju je zaustavila Njemica Siegemund.

Pod Bokovim vodstvom nijednom nije uspjela pobijediti tenisačicu rangiranu među najboljih 20 na svijetu, a u 2021. je ostvarila četiri pobjede na šest turnira, ispavši u prvom kolu Australian Opena od srpske kvalifikantice Olge Danilović, tada 183. na WTA ljestvici. Najbolji rezultat je ostvarila u drugom tjednu Australian Opena, probivši se do četvrtfinala na WTA 250 turnir koji je organiziran za tenisačice koje su rano ispale na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Na posljednja dva turnira, u Dubaiju i Miamiju, nije uspjela proći prvu prepreku.

Petra Martić je trenutačno na 21. mjestu WTA ljestvice, a još nije poznato s kim će surađivati u budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije